Har du startet på Titopper'n? Kjersti er allerede ferdig

Artikkelen er over 2 år gammel

PORSGRUNN: For tre år siden fikk Kjersti (28) vondt bare hun gikk et par kilometer. I går gikk hun alle ti turene i Titopper'n allerede første dag.

DEL

Titoppern'n er et populært turopplegg hvor målet er å gå ti topper i grenlandsområdet i løpet av sesongen som strekker seg fra 1.mai til 1.november. Det er til sammen 17 toppturer å velge blant. For barn holder det å gå fem av turene.

Det er ikke alle toppturene som er like krevende, men å gå alle turene på en dag krever god utholdenhet.

God følelse

- Det er en utrolig deilig følelse å sette seg et skikkelig hårete mål og fullføre, sier Kjersti Myro fra Ål, bosatt i Porsgrunn.

For et par år siden slet hun med bekkenplager etter en fødsel og fikk smerter selv etter korte turer.

Takket være trening og toppturer er hun nå i god form igjen og i går trosset hun gråværet og gikk ti toppturer på en dag.

Les også: Se hele listen: Dette er årets titoppere

Slitsomt

- De sju første gikk veldig greit, men de tre siste gikk på ren viljestyrke, innrømmer Myro. De tre siste toppene var henholdsvis Fantekjerringskollen, Vestre Vealøs og Øvrumskollen. Hun forteller at hun hadde vondt da hun gikk de siste to, men at det aldri var aktuelt å bryte.

Kjersti gikk toppturene i denne rekkefølgen:

1. Jypleviktangen

2. Valås

3. Valleråsen

4. Årdalsåsen (Rundtur i kombinasjon med Valleråsen)

5. Fjerdingen

6. Kjerkåsen

7. Piggen (Rundtur i kombinasjon med Kjerkåsen)

8. Fantekjerringskollen

9. Vestre Vealøs

10. Øvrumskollen

Turen startet klokken åtte på morgenen og ved 21-tiden på kvelden var hun nede fra Øvrumskollen.

Flere sprekinger

Én skulle kanskje tro at ti topper på en dag ville sette sitt preg på kroppen, men Kjersti forteller at formen er overraskende bra dagen derpå og at kroppen ikke er spesielt støl.

Les også: Dette ble årets mest populære ti-topper

Myro forteller at hun traff masse hyggelige mennesker underveis, men at usikten fra toppene var noe begrenset på grunn av gråværet.

Kjersti var forresten ikke den eneste som gikk alle ti toppturene allerede første dag. Fire personer er registrert med ti toppturer første dagen.

Artikkeltags