Familien: Vi veksler mellom håp og fortvilelse

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Familien til nordmannen som er tatt til fange av IS, sier de ikke har mulighet til å framskaffe det enorme beløpet gisseltakerne krever.

DEL

«Vår sønn og min bror er kidnappet og har blitt holdt som gissel i Syria siden januar. Vi har i denne vanskelige tiden vekslet mellom håp om en løsning og dyp fortvilelse. Vi håper fremdeles på at norske myndigheters konstruktive arbeide skal resultere i en frigivelse», sier familien i en uttalelse som torsdag ble videreformidlet av Utenriksdepartementet.

«Selv har vi ingen mulighet til å fremskaffe det enorme beløpet som gisseltakerne krever. Vi kan kun appellere til gisseltakerne om å sette vår sønn og bror fri», sier familien.

Familien ønsker ikke kontakt med pressen: «Dette er en svært vanskelig tid for oss, og vi ønsker ikke kontakt med mediene i den kommende perioden. Vi ber om at dette respekteres.»

BEKREFTET KIDNAPPINGEN

Onsdag kveld bekreftet statsminister Erna Solberg at nordmannen holdes til fange av IS i Syria. En krisestab ledet av UD har vært kjent med, og jobbet med, saken i lengre tid.

Les saken: Dette er siste livstegn fra Ole Johan

I løpet av natt til torsdag har det også dukket opp flere støttegrupper for IS-gisselet Ole Johan Grimsgaard-Ofstad på Facebook.

Les saken: Flere hundre viser sin støtte på Facebook 

Artikkeltags