- I hjertet av Telemark ved et idyllisk vann omgitt av bølgende, skogkledde åser, ble to unge damer renset og gjort til mennesker i Frøyas navn, skriver Tore W. Tvedt på organisasjonens Internettside.

Dåpen foregikk lørdag 10. mai på et hemmelig sted i Telemark.

- VALGT AV ODIN

Vigrid-leder Tore W. Tvedt mener at jødeutryddelsen under andre verdenskrig er oppspinn. Han omtaler seg ikke som nynazist, men han har heller ikke noe i mot å bli kalt nynazist.

- Vi kjemper for et nordisk samfunn, hvor vi som nordiske mennesker kan utvikle vår kultur og religion ut i fra våre egne forutsetninger, sier Tvedt, som mener at han er gjort til profet og prest av Odin.

Han sier at dåpen 10. mai i år er organisasjonens første noensinne i Telemark.

- TO SØTE DAMER

- Jeg går ikke ut med alder, men det var to søte unge damer som ble døpt. Vi døpte også to i Fredrikstad på fredag, men de bildene har jeg ikke fått lagt ut ennå. De blir døpt i Frøyas navn, som gir en religiøs binding mot Frøya, sier Tvedt.

Han sier at dåpen ikke krever noen forpliktelser overfor organisasjonen.

På Vigrids internettside er det flere bilder fra dåpen hvor de to telemarksjentene blir døpt av Tvedt.

Jentenes ansikter er sladdet på bildene. Organisasjonen skal ha døpt 18 personer hittil i år.

- UNGE MEDLEMMER

- Frøya er stor og hennes døtre fra Telemark er vakre, skriver Tvedt om dåpen i Telemark.

Han vil ikke si hvor dåpen fant sted. Han vil heller ikke si hvor mange medlemmer organisasjonen har, men han bekrefter at de fleste medlemmene er unge.

- Vi går aldri ut med medlemstall. Vi har ingen registrering av medlemmer, og vi markedsfører oss kun på Internett. Det er den norske skolen som gir oss den beste markedsføringen, siden de hetser oss og kaller oss nynazister. Da blir ungdommene nysgjerrige og de går inn på vår Internettside. Jeg får også hauger av spørsmål fra ungdom i forbindelse med skoleoppgaver, sier Tvedt.

DØMT FOR RASISME

Vigrid-lederen, som tidligere er dømt for rasisme, hevder blant annet at utryddelsen av seks millioner jøder under andre verdenskrig er løgn.

Informasjonsleder og forsker ved Antirasistisk Senter i Oslo, Henrik Lunde, tror det kun er rundt 100 nynazister i Norge i dag.

Han tror heller ikke at Vigrid har mange tilhengere.

- Jeg har sett at Tvedt har vært i Telemark, og det er vel to jenter som synes dette er spennende. Alt som er forbudt er spennende. Men av synlige aktiviteter er det stort sett dette han gjør, og så er det jo å greie og holde på ungdommene. Og det er jo ikke akkurat tusenvis av mennesker på bildene fra dåpene, sier Lunde.

Han mener at nynazistene i Norge ikke klarer å holde så lenge på ungdommene, siden de har for få aktiviteter.

Forskeren sier at nynazistmiljøet i Norge har blitt mindre etter Holmlia-drapet 26. januar i 2001, hvor Benjamin Hermansen ble knivdrept.

Lunde utelukker heller ikke at Tore W. Tvedt og Vigrid blir sett på som litt for sært.

- Sammenblandingen av Odin og jødehatet blir for fjernt og drøyt for mange. Men politiet følger absolutt med. For noen år siden hadde han en turné i Vestfold og nedover Sørlandskysten, og da fulgte Overvåkningspolitiet etter i hælene hans.

De to jentene som ble døpt av Vigrid 10. mai i år ønsker ikke å kommentere saken.