Gå til sidens hovedinnhold

Gjør som tusenvis av andre - slik leser du pluss-sakene

Artikkelen er over 6 år gammel

SKIEN: Tusenvis av TAs lesere har allerede logget seg inn som aID-bruker. Slik kan du gjøre det samme.

Er du klar over at dersom du allerede er TA-abonnent fra før, er det ikke noen problem å opprette en såkalt aID-bruker. Da kan du kan lese TAs digitale avis, i tillegg får du tilgang til alle TAs såkalte pluss-artikler.

- Vi er glade for at så mange av våre abonnenter bruker aID i dag, men det er ennå mange som ikke har registrert seg, sier digitalredaktør Tom Erik Holland og legger til at innloggede brukere blant annet kan lese morgendagens nyheter i papiravisa før alle andre.

Men når du klikker på saken så oppdager du at du får beskjed om å logge deg inn. Hva gjør du?

Du får muligheten til å opprette aID når du kjøper tilgang til innhold, eller når du registrerer deg som abonnent, eller husstandsmedlem hos en avis som bruker aID.

– Vi håper dette vil gjøre det enda enklere for våre abonnenter å finne de beste sakene våre. Og vi vil selvsagt at alle som er abonnenter, eller ønsker å bli det, så enkelt som mulig skal få glede av disse, sier Holland.

Derfor har vi laget en manual på hvordan du kan registrere deg, og få tilgang slik som flere andre tusen har gjort.

 

Slik gjør du det:

Dette er aID

Det er gratis. Å opprette en aID koster ingenting.

aID kan sammenlignes med et vanlig ID-kort, som for eksempel førerkortet ditt. Din aID forteller nettsteder hvem du er, slik at du kan få tilgang til innhold du har betalt for - f.eks. artikler som er forbeholdt avisabonnenter - eller innhold som bare gjelder deg.

Selv om du foreløpig oftest vil se aID i tilknytning til abonnement på aviser, er ikke aID det samme som et abonnement. Din aID bruker du for å fortelle avisen din hvem du er - og så vet avisen om du eller familien din har et abonnement.

Du kan registrere flere opp til fire andre familiemedlemmer under det samme abonnementet, slik at alle får lik tilgang.

Over 70 norske lokalaviser bruker aID - det vil si at du kan fortelle avisen hvem du er, ved å bruke din aID.

1. Gå inn på nettsiden til TA og klikk deg deretter inn på «meny», øverst til høyre på siden.

2. Da før man opp menyen som man ser på bildet til venstre. Velg deretter «logg inn», selv om du ikke allerede har laget deg en digital bruker.

3. Når du har gjort dette, kommer nok et valg opp. Du kan velge å opprette en aID-bruker ved å registrere ditt navn, mobilnummer, epostadresse, fødselsdato og passord. Eller, du kan benytte deg av din Facebook-konto, og opprette en bruker via dette nettstedet. Det er helt opp til deg.

4. Velger du å lage en aID-bruker, og ikke en ut fra Facebook-kontoen din, er det viktig at du registrer brukeren med det som står registrert som abonnent på papirutgaven. Og dersom du ikke abonnerer på papirutgaven, ser du bort fra dette.

5. Dersom du får opp melding om at det er noe som ikke stemmer, det være seg navn, telefonnummer, eller epost for ekspempel. Kan du kontakte TAs kundeservice på 32 27 70 46 for videre veiledning.