Telemarkinger på topp i nytt parti

Artikkelen er over 12 år gammel

BAMBLE: AKP, RV og Rød Ungdom vil gå sammen i et nytt parti på ytre venstre fløy. RV-leder Torstein Dahle, som opprinnelig er fra Skien, er innstilt som leder, mens Ana Taylor Lopez (RV) fra Bamble er innstilt som en av de to nestlederne.

DEL

To telemarkinger seiler dermed opp i toppen av det nye partiet. RV-leder Torstein Dahle er innstilt som leder, mens Ana Taylor Lopez og Ingrid Baltzersen er innstilt som nestledere. Ana Taylor Lopez er med i landsstyret i RV, samt varamedlem i kommunestyret og fast medlem av helse- og omsorgskomiteen i Bamble. Ingrid Baltzersen er leder i Arbeidernes kommunistparti (AKP).

- EN STOR ÆRE

- Jeg er innstilt som nestleder, og det er en stor ære for meg, sier Ana Taylor Lopez, om valgkomiteens enstemmige innstilling.

Lopez kom fra Uruguay til Norge i 1980, og hun har vært med i RV siden 1983. Hun er godt kjent fra kommunepolitikken i Bamble, og hun forteller at hun har vært politisk aktiv i Norge siden hun lærte seg språket.

Hun sier at partienes landsstyrer skal samles i Oslo den første helga i februar, og at det fortsatt gjenstår mye arbeid før det nye partiet ser dagens lys.

- Vi er inne i en prosess med å lage et nytt parti. RV har ikke vært så veldig stort i Stortinget, og AKP har også vært et veldig lite parti. Vi har en diskusjon nå om programmet og om selve partistrukturen i det nye partiet. Det skal være et parti som er bygd på demokratiske prinsipper, og det skal ha et kritisk samfunnsperspektiv, sier Lopez.

- STORT BEHOV

Hun mener at det er et stort behov for å samle kreftene på ytre venstre fløy.

- Folk føler mer og mer avmakt i forhold til det som skjer i Norge og Verden, med den råe kapitalismen. Folket må få mer makt, sier Lopez.

Hun nevner Norges engasjement i Afghanistan og Norske Skogs nedleggelse av Union som to av eksempler på saker hvor folket ikke har hatt noe de skulle ha sagt.

Når det gjelder det nye partinavnet forklarer hun at de sannsynligvis må ta RVs navn, siden de har vært for sent ute med å få et nytt navn etter valgloven.

Torstein Dahle har vært leder av RV siden 2003. Ingrid Baltzersen, som også er innstilt som nestleder i det nye partiet, har vært leder av AKP siden i fjor.

Artikkeltags