Telemarking ambassadør i India

HØYTIDELIG: I en høytidelig seremoni i presidentpalasset i New Delhi i dag, overleverte den nye ambassadøren sine akkreditiver til Indias president Pranab Mukherjee.

HØYTIDELIG: I en høytidelig seremoni i presidentpalasset i New Delhi i dag, overleverte den nye ambassadøren sine akkreditiver til Indias president Pranab Mukherjee.

Artikkelen er over 6 år gammel

Eivind S. Homme ble i dag insatt som Norges ambassdør i India. - Dette har vært en drøm lenge, sier Homme til TA.no.

DEL

Eivind S. Homme kommer fra Fyresdal og Skien, og har slekt flere steder i Telemark.

Både han og ektefellen Charlotte Wu Homme stilte i Vest-Telemark bunad under seremonien i New Dehli i dag.

I en høytidelig seremoni i presidentpalasset i New Delhi i dag, overleverte den nye ambassadøren sine akkreditiver til Indias president Pranab Mukherjee.

DRAKK TE

Homme hadde deretter te med presidenten der han overbrakte hilsener fra H.M. Kongen og sa at han vil gjøre sitt ytterste for å videreutvikle de gode forbindelsene og partnerskapet mellom Norge og India.

- Presidenten omtale i meget positive ordelag de bilaterale forbindelser og takket for hilsener, samt ønsket ambassadøren alt godt for sin viktige gjerning i India, står det i en pressemelding fra ambassaden i India.

- Jeg må innrømme jeg drakk ikke så mye te, jeg var mer opptatt av samtalen. Det var et stort øyeblikk å møte landets overhode. Det er en mann med mye kunnskap og som spiller en viktig rolle, forteller Eivind S. Homme til TA.no på telefon fra India mandag ettermiddag.

VIKTIG FOR NORGE

Siden den norske India-strategien kom i 2009 har det blitt større oppmerksomhet rundt arbeidet i India, noe som har ført til større ressurser i New Dehli. Dette betyr bedre partnerskap og utbygging av de forbindelsene som er i landet, noe som også har betydning for Norge.

- Det er viktig for Norge at India lykkes og fortsetter kampen mot fattigdom. At de greier å fortsette å bygge på enhetlig demokrati i de ulike statene og videreutvikler seg. Områder som landbruk, klimatilpasning er sentrale områder, sier Homme.

POSITIV FAMILIE

Med flere år i utlandet har både Hommes kone og to barn på henholdsvis ni og elleve år blitt med på flyttelasset. Begge døtrene er født i Kina, og den nyutnevnte ambassadøren forteller at tilbakemeldingene fra familien er positiv.

- Heldigvis går det bra. Vi er blitt en veldig sammensveiset familie, så vi tar dette sammen. Det er viktig å holde godt sammen, sier Homme og legger til at familien på fire er blitt tilpasningsdyktig etter flere år utenfor landets grenser, opplyser han på telefon fra India.

FLERE ÅR I UTLANDET

Telemarkingen har bred erfaring fra utenriksarbeid, og har jobbet i Italia, USA, Filippinene, Kina, Indonesia og nå India. Til sammen tilsvarer dette 15 år i utlandet av totalt 28 år i utenrikstjenesten hvor han har jobbet som avdelingsdirektør i utenriksdepartementet, ambassadør i Jakarta i Indonesia før han nå overtar jobben som ambassadør i New Delhi fra 2012.

Artikkeltags