Gå til sidens hovedinnhold

Ingen savnet etter snøskred

Artikkelen er over 4 år gammel

VINJE: I dag gikk det et større snøskred i Vådalen i Vinje. Cirka fire timer etter at alarmen gikk, kunne letemannskapene konkludere med at ingen ble tatt av snømassene.

Klokka 17.00 søndag meldte politiet at de er ferdige med søk i skredet og alle mannskaper er dimmitert. Det er ikke gjort noen funn og ingen er heller meldt savnet i området.

Klokka 15.30 søndag var helikopteret fortsatt i lufta og søkte over området der skredet gikk. Det var ingen tegn til at mennesker var tatt av skredet, men søket fortsatte en stund til.

Hundeekvipasjer fra politiet og Norske redningshunder var med og lette i terrenget.

Brannvesenet, ambulanse og politi var framme rett før klokka 14.00 søndag. Da ble skredet lokalisert, og redningshelikopter og politihelikopter var da fremdeles på vei til området.

Telemark Røde Kors sendte også sin skredgruppe til stedet.

Politiet retter en takk til alle deltagende mannskaper for innsatsen.

Det var 110 Telemark som først meldte om snøskredet like over klokken 13.00 søndag ettermiddag.

Faregrad to og tre

Så langt er det ikke klart hva som har utløst snøskredet. Størrelsen på skredet karakteriseres som stor.

Det har vært meldt om høy snøskredfare flere steder i fjellet denne helgen. Faregraden lå på 3 (betydelig) i går for Vest-Telemark, i dag har den vært nedjustert til 2 - moderat snøskredfare. Lørdag gikk det snøskred i Hemsedal og i Filefjell. Ingen personer ble tatt av disse rasene.

- Vær forsiktig i leområder med fokksnø. Det finnes områder med svake lag under den vindtransporterte snøen, lyder varselet til varsom.no.

Redningshunder på vei

Etter de første meldingene søndag var det en stund uvisst om noen personer var tatt av snømassene i Vinje. Dette er et område hvor skiløpere ferdes.

Hovedredningssentralen Sør-Norge opplyste til VG at de var i ferd med å sende et redningshelikopter til stedet. Helikopteret ville bruke minst en time på å komme fram.

- Lokal redningssentral ved politiet i Telemark koordinerer innsatsen. Ressurser er på vei, opplyste Hovedredningssentralen Sør-Norge.

Vådalen ligger på fjellet mellom Arabygdi og Raulandsgrend.

TIPS OSSTelefon: 35 58 55 00 E-post: desken@ta.no eller nettvakt@ta.no SMS/MMS Kodeord TATIPS til 2005