Over 6000 søkere har fått skoleplass

TELEMARK: Totalt 6112 søkere har fått tilbud om skoleplass i videregående opplæring i Telemark etter siste inntak.

DEL

Det opplyser fylkeskommunen i en pressemelding.

På samme tidspunkt i fjor var det 6 125 søkere som hadde fått et tilbud. 152 søkere har takket nei til skoleplassen de har fått tidligere i sommer

Alle har fått tilbud

Etter at tredje og siste inntaket ble gjort 2. august har alle søkere med ungdomsrett fått tilbud om skoleplass. Totalt 392 søkere har fått et nytt skoletilbud etter det tredje inntaket.

40 søkere med voksenrett har fått et tilbud på ledige plasser, og voksne som ikke har fått tilbud vil bli overført til voksenopplæringen.

89 prosent av søkerne til Vg1 har fått innfridd sitt førsteønske. Det er en liten nedgang fra i fjor, da 91 prosent fikk førsteønsket. Totalt sett, på alle nivå, har 90 prosent av søkerne fått innfridd sitt førsteønske.

I år har Telemark fylkeskommune tatt inn 64 gjesteelever fra andre fylker på ledige skoleplasser. Det er en oppgang fra 59 søkere i fjor.

Få ledige plasser

– Skolene har nå fått oversendt inntaks- og ventelister og tar senere inn etter ventelistene. Søkere som ikke er fornøyd med det tilbudet de har fått, må kontakte den enkelte skole for å høre om ledig skoleplass. Det er generelt svært få ledige plasser per dags dato, skriver fylkeskommunen i pressemeldingen.

Artikkeltags