Politiet bekrefter nå at en person er omkommet i ulykken og at Kriminalteknikere og arbeidstilsynet er varslet.

– Åstedet skal undersøkes, og kommunens kriseteam er varslet, forteller politiet i Vestfold på Twitter.

Operasjonsleder Per Andreassen forteller at de ikke ønsker å gå ut med ytterligere opplysninger, av hensyn til etterforskningen så nå er innledet.

– Vi avhører nå vitner, og teknikere gjør sine undersøkelser. Vi ønsker ikke å si noe mer om hendelsesforløpet før dette er gjort, fordi vi ikke ønsker å komme med opplysninger som kan være upresise i en tidlig fase. Varsling av de pårørende er iverksatt, og vi går foreløpig ikke ut med alder på den omkomne, forklarer Andreassen.

Ved 19.30-tiden går politiet ut med opplysninger om at den omkomne er en mann i 40-årene fra Larvik.

Hele området ble sperret av

Det var i 13.30-tiden at politiet i Vestfold meldte at en alvorlig ulykke har skjedd i et steinbrudd i Tvedalen ved Helgeroa.

I 14-tiden forteller journalist Bjørn-Tore Sandbrekkene at hele området er sperret av, og at ingen slipper inn i steinbruddet. Politibetjenter på stedet henviser til politiets operasjonssentral for opplysninger:

– Veien er sperret i bunnen av en bakke slik at det ikke er mulig å se inn i området, sier Sandbrekkene.

Ulykken skal ha skjedd i Bjørndalen i Tvedalen, der det er flere steinbrudd med aktivitet. 43 ansatte jobber ved dette bruddet, hvor det tas ut råblokker av Larvikitt.

En produksjonsleder som befant seg på ferie i utlandet, bekrefter også at det har skjedd en ulykke, og at han avbryter ferien for å reise hjem:

– Jeg synes ikke det er riktig å være på ferie i en slik situasjon, sa produksjonslederen før det ble offentlig kjent at en ansatt hadde omkommet.

– Vi gjør vårt ytterste for å bistå

– Vi kan bekrefte at det har vært en alvorlig ulykke i et av våre steinbrudd, men vi jobber med å få kontakt med politiet, og få oversikt over hva som har skjedd. Derfor kan vi ikke gå ut med noe mer informasjon om ulykken. vi har vært i kontakt med arbeidsformannen i bruddet. Han forteller at politiet jobber med å kartlegge hva som har skjedd, fortalte Janne Magnussen, kommunikasjonsansvarlig i Lundhs i 14.30-tiden.

Klokka 16.30 sendte bedriften ut en pressemelding der de henviser til politiet for opplysninger om selve hendelsen.

– Det er med stor sorg at vi meddeler at en av våre ansatte i dag omkom som følge av en arbeidsulykke. Våre tanker og medfølelse går til de pårørende og andre involverte. Vi vil gjøre vårt ytterste for å bistå de pårørende og ansatte i en vanskelig situasjon, sier adm. direktør i Lundhs, Thor-Anders Lundh Håkestad.  

Ledelsen i selskapet bistår nå de ansatte sammen med et kriseteam fra Larvik kommune og Bedriftshelsetjenesten.  

– Vi har satt krisestab hos oss og bistår politiet og andre myndigheter så godt vi kan, sier Lundh Håkestad.