I dag kan det bli ekstra mye blålys på veiene - holder omfattende øvelse i Telemark og Vestfold

Her skal det øves: Tunnelutgangen i Ønna innerst i Langangen. Foto: Anne Mette Storvik, Bane NOR

Her skal det øves: Tunnelutgangen i Ønna innerst i Langangen. Foto: Anne Mette Storvik, Bane NOR

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

I slutten av september åpner den nye dobbeltsporede jernbanen mellom Larvik og Porsgrunn. I dag gjennomfører BaneNOR en omfattende beredskapsøvelse sammen med nødetatene og sykehusene.

DEL

Brannvesen i Larvik og Porsgrunn deltar i øvelsen, i tillegg til politi, ambulansetjeneste og politi. Også sykehusene i Telemark og Vestfold deltar i øvelsen.

– Dette blir en viktig og svært realistisk øvelse. Sikkerheten i aller første rekke, sa Emilie Enger Aas, som er prosjektleder jernbaneteknikk i Bane NOR, til Østlands-Posten tidligere i uken.

Mest i Telemark

BaneNOR gjennomfører beredskapsøvelsen i Storbergettunnelen, og øvelsen starter klokken 16 torsdag.

Det vil i første rekke være i Telemark som øvelsen vil være merkbar for publikum. Langangenveien (fv. 30) mellom Langangen og Lillegårdskrysset og Markaveien (fv. 1) i Langangen vil bli berørt av øvelsen.

Beredskapsøvelsen starter cirka klokken 16.00 med at et tog kjører inn i Storbergettunnelen. Toget skal stoppe noen hundre meter fra tunnelutgangen i Ønna innerst i Langangen.

Alle redningsetatene er involvert i øvelsen og det vil bli blålys-utrykning med brannbiler, politibiler og ambulanse.

Ved Bane NORs anleggsområde ved Lannerheia skytebane kommer rømningstunnelen ut, og en del av passasjerene som er med toget vil evakuere ut denne rømningstunnelen. Her vil det komme busser, brannbiler, ambulanser, politibiler mm.

– Det må påregnes stor trafikk i ved av- og påkjøringen til skytebanen. Det kan også dukke opp et Sea King redningshelikopter i dette området, melder BaneNOR.

Artikkeltags