– De ansatte er veldig skuffa

SKUFFA: Hovedtillitsvalgt for LO hos Fylkesmannen i Telemark, Laila Christensen.

SKUFFA: Hovedtillitsvalgt for LO hos Fylkesmannen i Telemark, Laila Christensen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

TELEMARK/VESTFOLD: De ansatte hos Fylkesmannen i Telemark fulgte pressekonferansen fra Tønsberg på video, der det ble klart at fylkesmannsembetet blir flytta til Tønsberg.

DEL

Det var under et allmøte hos Fylkesmannen i Vestfold fredag formiddag, at det ble informert om at Per Arne Olsen blir fylkesmann for Telemark og Vestfold, og at fylkesmannsembetet blir flyttet til Vestfold. Dette allmøtet ble overført direkte på videolink til Statens hus i Skien, hvor de ansatte hos Fylkesmannen i Telemark var samlet.

Fra 1. januar i 2019

Statssekretær Paul Chaffey fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet og Per Arne Olsen deltok på allmøtet i Vestfold. Chaffey sa at lokaliseringa skal være i Tønsberg, og at de blant annet har lagt vekt på nærhet til viktige samarbeidspartnere.

– Vi har samtidig beslutta at ei avdeling skal lokaliseres i Skien, sa Chaffey.

Han opplyste at sammenslåinga skal gjelde fra 1. januar i 2019, og at det fram mot da skal foregå en prosess, hvor de skal legge vekt på medvirkning.

– Det vi har sagt er at alle som er ansatt vil beholde jobben, sa Chaffey, som videre sa at fylkesmannsembetet og offentlig forvaltning er i omstilling, og at en må se på hvordan ting er organisert.

I møterommet i Statens Hus i Skien, hvor de fulgte møtet i Tønsberg direkte på storskjerm, var det naturligvis mange skuffa ansatte.

– Uheldig for Telemark

Hovedtillitsvalgt for de LO-organiserte, Laila Christensen, sier at de er rundt 110 ansatte hos Fylkesmannen i Telemark, og at de er skuffa.

- Og det har de grunn til å være. En ting er for oss ansatte, men det er også veldig uheldig for Telemark som nå mister mange statlige arbeidsplasser, sier Christensen.

Hun viser at Statsadvokatene i Vestfold og Telemark, hvor det jobber rundt åtte på kontoret i Skien, skal flyttes til Tønsberg, og at de nå følger etter.

Christensen mener at det er en ubalanse i forhold til hvor statlige arbeidsplasser plasseres.

– Jeg sa til Chaffey istad at det er en ubalanse her allerede, og nå er den forsterket. Så det er vanskelig for meg å ta dette på alvor, sier Christensen.

I forhold til plasseringa i Tønsberg, sier Christensen at noen av de ansatte hos Fylkesmannen i Telemark allerede i dag pendler fra blant annet Bø, Lunde og Sauherad til Skien. Og hun tror flyttinga til Tønsberg kan føre til ekstra utfordringer, særlig for de med barn i skole eller barnehage.

Sammenslåinga skal være gjeldende fra 1. januar i 2019. Fram til 20. september i år skal ei sentral arbeidsgruppe se på hvilken avdeling som skal ligge i Skien, før departementet skal vurdere forslaget.

– Det her har vært en lang prosess allerede, og nå har de forlenget den prosessen, mener Christensen.

Hun sier samtidig at de alle skal gjøre sitt for at det prosessen skal gå så godt som mulig, og at det skal bli et godt embete.

– Forstår reaksjonene

Olsen, som deltok på allmøtet i Tønsberg, sier han er glad og ydmyk over over oppgaven han nå har fått, men han har forståelse for reaksjonene fra Telemark.

Fylkesmann Kari Nordheim-Larsen i Telemark sier at alle er skuffa, men hun oppfatter at de ansatte har tatt beskjeden med fatning og en smule verdighet.

– Nå har Chaffey lagt til grunn at fylkesordføreren skal til Telemark, men det er jo noe som gjenstår å se, sier Nordheim-Larsen.

TA kommer tilbake med mer.

Artikkeltags