Synes du det er grått og trist i dag? Da bør du lese denne meldingen fra meteorologen

VARME I VENTE: Neste uke begynner gradestokken å krype oppover mot 20-tallet, ifølge meteorologene. «Utepils-været» er med andre ord ikke langt unna. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

VARME I VENTE: Neste uke begynner gradestokken å krype oppover mot 20-tallet, ifølge meteorologene. «Utepils-været» er med andre ord ikke langt unna. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Etter en uke med mye grått og ustabilt vær har meteorologene endelig en gladmelding igjen.

DEL

I Sverige har det nylig blitt stor oppstandelse da det ble klart at vinder fra Middelhavet kan sørge for 25 varmegrader sør i landet neste uke.

Fullt så varmt blir det ikke her i Norge, men meteorologene har likevel gode nyheter å komme med.

- Det blir varmere i løpet av helga, absolutt. Selv om den varmeste lufta nok blir liggende i de sørlige strøkene av Sverige, blir det bedre temperaturer her til lands. Det kan fort nærme seg 20-tallet neste uke, sier statsmeteorolog Marit Berger til Nettavisen.

- Sommerlig karakter

Hun medgir likevel at det fortsatt vil være litt vekslende vær framover, og ikke et tydelig høyttrykk.

- På nattetider og tidlig på morgenen kan vi enkelte steder kanskje få litt kuldegrader, særlig hvis man kommer litt opp i høyden, sier Berger og legger til:

- Men generelt ser det ut til at temperaturene beveger seg oppover mot en mer sommerlig karakter.

Fortsatt vil det bli litt perioder med nedbør innimellom, ifølge statsmeteorologen, men ikke til en like stor grad av hva man har sett tidligere i måneden.

Fortsatt farevarsel

Men mens utepilsen snart kaller for noen, er det andre steder i landet hvor snøen har meldt sin ankomst igjen.

Og ifølge Berger er ikke den hvite nedbøren nødvendigvis borte med det første heller.

- Snøen ligger nok ikke så veldig lenge, og de fleste steder vil den nok forsvinne kanskje i løpet av dagen. Men særlig i fjellområdene i Sør-Norge, og fjellene i Trøndelag som er inn mot svenskegrensa, kan det fort komme snø både natt til torsdag og fredag, forklarer hun.

Les også: Dette er Telemark i dag - snøen har lagt seg (+)

Dermed gjelder fortsatt farevarselet for vanskelige kjøreforhold i fjellene, som Meteorologisk institutt sendte ut på mandag.

- Man bør dermed kanskje drøye litt ut over dagen om man skal over fjellet, sier Berger.

Artikkeltags