Nå kommer det fine høstværet

Foto:

TELEMARK: Etter en litt variert start på uken ser det ut til at været skal bli betraktelig bedre inn mot, og gjennom, helga.

DEL

Faktisk kan det se ut til at vi kan vente oss en hel uke med flott høstvær dersom meteorologene treffer riktig med sine spådommer.

Fra og med torsdag og ut helga er det meldt temperaturer opp mot 17 varmegrader i de lavere liggende områdene, og pent lettskyet vær over fylket vårt. I fjellet er været ventet å være like fint, men temperaturene vil naturlig nok ligge noe lavere. 12 grader på dagtid er ventet i Vinje.

Til neste helg?

Og det fine været kan fortsette til godt ut i neste uke. Mandag er det, i følge yr.no, ventet en litt mer skyet værtype, men fra tirsdag skal solen vær tilbake igjen. Den skal holde seg fremme helt frem til neste helg igjen. Dette er et langtidsvarsel, dermed er disse prognosene noe mer usikre.

Høytrykk på vei

– Det er en høytrykksrygg på vei, så jeg tror det blir en bra inngang sør for Dovre. Det kan henge igjen en og annen byge, men så kan vi få noen dager med skarp, fin høstluft. Det er nordavind, så jeg tror vi skal være fornøyd med temperaturer på 15–16 grader, sier vakthavende meteorolog Vibeke Thyness ved Meterologisk institutt til NTB.

I indre strøk på Østlandet kan det bli nattefrost, advarer hun.

Artikkeltags