Kraftig vind og vanskelige kjøreforhold: Anbefaler å legge om til vinterdekk

Det meldes om vanskelige kjøreforhold og kraftig vind i helgen. Det anbefales å legge om til vinterdekk dersom man skal kjøre på fjellovergangene i Sør-Norge. Foto: Meteorologisk institutt.

Det meldes om vanskelige kjøreforhold og kraftig vind i helgen. Det anbefales å legge om til vinterdekk dersom man skal kjøre på fjellovergangene i Sør-Norge. Foto: Meteorologisk institutt.

Artikkelen er over 1 år gammel

TELEMARK: Meteorologisk institutt varsler om fare for kraftige vindkast i Telemark, samt vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene. Vegtrafikksentralen anbefaler dem som skal kjøre i fjellet om å legge om til vinterdekk.

DEL

Fredag ettermiddag og kveld er det østafjells ventet lokalt kraftige vindkast med en styrke opp mot 30–40 m/s.

Det melder Meteorologisk institutt i et varsel.

De sterkeste vindkastene ventes nær kysten og i fjellet, og natt til lørdag kan det også bli kraftige vindkast i innlandet.

– Fest alle løse gjenstander

Meteorologisk institutt advarer at gjenstander med store vindfang kan blåse over ende. Broer kan stenges, og det er fare for skade på bygninger og infrastruktur.

Sterk vind kan føre til kansellerte avganger med båt, fly og annen transport.

– Fest alle løse gjenstander og unngå å bevege deg unødvendig utendørs, heter det i varselet.

Vanskelige kjøreforhold

Meteorologisk institutt har også send ut farevarsel om vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene i Sør-Norge denne helgen.

Fra fredag kveld til søndag ettermiddag ventes det vanskelige kjøreforhold på grunn av kraftig vind og rundt null grader.

– Legg om til vinterdekk

Vegtrafikksentralen sør går i den forbindelse ut og anbefaler folk som skal ferdes i fjellovergangene i Telemark, Buskerud og Agder om å bruke dekk som passer til forholdene.

– Det er i helga meldt kraftig vind, nedbør og lavere temperaturer i regionen. Noe av dette kan komme ned som sludd/snø i fjellet og legge seg i veibanen. Vi anbefaler alle som skal på fjellet å legge om til vinterdekk, skriver Vegtrafikksentralen på Twitter.

Artikkeltags