Han holdt motet oppe til siste slutt. Selv om alle prognoser ikke så bra ut for tredjekandidaten, hadde han et håp m at det skulle skje endringer utover kvelden.

– Det er tidlig og det er bare rundt 40 prosent av stemmene som er talt opp. Det betyr at det fortsatt er mulighet, sia han tidlig på kvelden.

– Det har vært fryktelig spennende, på grensen til utålelig, og det har det vært i hele dag. Men nå er det bare å innse at slaget er over, sier han.

Ligger over

– Vi ligger over landsgjennomsnittet, og det skal vi gjøre, selv om jeg gjerne skulle sett at v var høyere. Og det er et stykke fram til å sikre plassen, men jeg har håpet enda.

– Er du forberedt på at du kan miste plassen?

– Man kan ikke stille som tredjekandidat for Ap i Telemark og tro at plassen er sikret. Da jeg ble valgt for fire år siden var det vel med et par hundre stemmers margin, vi knep plassen foran Høyre. Så dette har jeg vært med på før, men jeg blir aldri vant med det.

Ikke lagt planer

Selv om de fleste prognoser og målinger gjennom året har vist at Arbeiderpartiet skulle slite for å beholde tre mandater, har ikke Tynning Bjørnø lagt noen andre framtidsplaner.

– Dette har jeg ikke hatt tid til å tenke på. Helt fram til i dag har jeg reist rundt i fylket og pratet med flest mulig velgere. Framtidsplanene for man ta når dette er over.

Reiser av gårde

– Jeg reiser på hytta på fjellet i morgen, da har vi forhåpentlig også det endelige resultatet, da går det an å begynne å tenke på hva jeg skal gjøre videre, når fasiten er på plass.