NÅ: Flere utforkjøringer på glatte veier

En bil kjørte av veien i Skien, onsdag morgen. Foto: Theo Aasland Valen

En bil kjørte av veien i Skien, onsdag morgen. Foto: Theo Aasland Valen

Artikkelen er over 2 år gammel

TELEMARK: Det meldes om svært glatte veier i Telemark, onsdag morgen. Politiet har fått flere medlinger om biler som har kjørt av veien.

DEL

Brannvesenet i Telemark advarer i morgentimene onsdag om glatte veier mange steder. Både biler og fotgjengere bes være forsiktige i trafikken.

– Vi får en del telefoner angående glatte veier i morgentimene. Beskjeden fra teknisk avdeling i Porsgrunn og Skien er at alle mannskaper er ute og strør og jobber så raskt de kan. Bilister, gående og syklende bes være veldig forsiktige når de ferdes, skriver 110-sentralen i Telemark på Twitter.

Les saken: OBS: Svært glatte veier flere steder - vogntog har kjørt av veien

I natt havnet et vogntog i grøfta på RV 36 ved Mannheimstrondi i Seljord. Politiets operasjonsleder melder at hele vogntoget kjørte ut av veien.

Men også i morgentimene får nødetatene inn meldinger om bilister som sliter på glatta.

På Petersborg i Skien kjørte en bil av veien og snurret rundt ved 08.10-tiden. Føreren kom seg ut av bilen på egen hånd, og kontaktet selv politiet.

- Det er glatt på stedet, melder politiets operasjonsleder.

Les også: To personer skadet i trafikkulykke 

Kort tid senere kom meldingen om at en bil hadde kjørt ut og gått rundt på FV 514 på Fjonevegen i Treungen. Bilen ble liggende i grøfta, men det ble ingen personskader i hendelsen, opplyser politiet.

OBS-varsel

Meteorologisk institutt sendte tirsdag ut OBS-varsel om vanskelige kjøreforhold på Østlandet.

– Fra tirsdag ettermiddag og onsdag blir det i perioder vanskelige kjøreforhold på grunn av vekslende nedbørform og tidvis regn som fryser på bakken i Telemark, Buskerud, Vestfold, Østfold, Oslo, Akershus og sørlige deler av Oppland og Hedmark. Vanskelige kjøreforhold og lokale forsinkelser, advarte Meteorologisk institutt om.

– Det er nødvendig å være skodd etter forholdene. Vurder behov for forebyggende tiltak. Beredskapsaktører skal fortløpende vurdere behov for beredskap, skriver Meteorologisk institutt videre.

Ulykke i Tinnegrend Foto: Trond Kaasa

Ulykke i Tinnegrend Foto: Trond Kaasa

Artikkeltags