Fire tyverisiktede rumenere fikk fire ukers varetekt

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Fire rumenere som er siktet for grove tyverier fra eldre i Agder, Telemark og Vestfold, ble torsdag varetektsfengslet i fire uker.

DEL

De to mennene og to kvinnene ble fremstilt for Tønsberg tingrett dagen etter at sju andre rumenere ble fremstilt i samme sak for samme domstol og fikk samme varetektsperiode.

De fire er også underlagt brev- og besøksforbud i hele fengslingsperioden, slik påtaleansvarlig Lene Skeistrand i Sørøst politidistrikt begjærte, får NTB opplyst av politiet i Tønsberg torsdag kveld.

LES OGSÅ: Rumensk tyvebande hadde med tre mindreårige barn på raid – stjal smykker de eldre hadde på seg

Rumenerne ble pågrepet i Oslo og Hamar tirsdag, siktet for flere grove tyverier fra eldre mennesker. De kom til Norge i tre tyskregistrerte biler med ferje til Kristiansand natt til søndag.

I løpet av søndag og mandag ser det ifølge politiet ut til at de rakk å stjele smykker og penger fra ti forskjellige personer ved å utgi seg for å være helsearbeidere eller fra hjemmetjenesten.

De ble pågrepet som et resultat av tips fra publikum. Saken etterforskes gjennom et omfattende samarbeid mellom politidistriktene Agder, Innlandet, Oslo, Øst og Sørøst.

Artikkeltags