I dag er ikke elektroniske nikotinholdige sigaretter tillatt, men det blir trolig endret i året som kommer, bekrefter Helsedepartementet overfor E24. Endringen skjer altså når EUs tobakksdirektiv også skal gjelde her til lands.

– Det vil da innføres en egen registreringsordning for e-sigaretter. Prosessen er pågående og departementet forventer at EØS-innlemmelse vil skje i 2019», skriver departementet i en epost til avisen.

I USA har de elektroniske sigarettene, som kan tilsettes blant annet fruktsmak, blitt svært populære, ikke minst blant unge.

– Disse ferske tallene viser at USA står overfor en epidemi av ungdomsbruk av e-sigaretter, som truer med å fange en ny generasjon i nikotinavhengighet, sier USAs helseminister Alex Azar.

Myndighetene i USA frykter helsefølgene av tidlig nikotinavhengighet. Nikotin kan skade en hjerne i utvikling og utsetter unge for kjemikalier som kan gi negativ helseeffekt. Samtidig kan risikoen for overgang til tradisjonell røyk øke, advarer det amerikanske mattilsynet.