Gå til sidens hovedinnhold

Vil neppe klare å få tilbake strømmen i dag

Artikkelen er over 4 år gammel

Reparasjonsarbeidet pågår for fullt, men Skagerak energi kan ikke love at de klarer å gjenopprette forsyningen til alle berørte kunder i kveld.

Mandag kveld hadde Skagerak Nett 260 kunder som fortsatt er berørt av feil i høyspentnettet.

- I tillegg er det registrert cirka 100 feil i lavspentnettet, noe som berører cirka 200 kunder til. Flere av disse kundene har vært strømløse siden uværet startet lørdag morgen.

- Vi føler veldig med kundene våre som har vært uten strøm så lenge, sier kommunikasjonssjef Thor Bjørn Omnes i Skagerak Energi i en pressemelding.

- At det nå også er blitt kaldt gjør situasjonen enda verre. Reparasjonsarbeidet pågår fortsatt for fullt. Likevel vil vi etter alt å dømme ikke makte å gjenopprette forsyningen til alle disse i dag. Mørket siger nå på og vanskeliggjør arbeid ute i felten, fortsetter Omnes.

Kunder som har vært uten strøm i mer enn 12 timer har krav på kompensasjon etter gitte satser. Skagerak Nett vil automatisk sende ut kompensasjonen etter data fra selskapets avbruddslogg.

- Vi minner om at ledninger som er revet ned og ligger på bakken fortsatt kan være spenningsførende. Det er forbundet med livsfare å komme nær slike ledninger. Observasjoner av slike ledninger bes meldt til feilmeldingen på 815 20050.