3662 husstander uten strøm

UTEN STRØM: 14 feil har ført til strømbrudd i Skien, Porsgrunn og Siljan.

UTEN STRØM: 14 feil har ført til strømbrudd i Skien, Porsgrunn og Siljan. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

TELEMARK: Flere feil har ført til at nesten 4000 husstander er uten strøm, etter det store snøfallet natt til tirsdag.

DEL

Det melder Skagerak energi.

Ifølge oversikten som er lagt ut på nettsiden er det to feil som har ført til at 114 husstander er berørt i Porsgrunn. I Skien har det i løpet av morgentimene økt fra ni aktive feil til 11. I skrivende stund er det gått ned til ti aktive feil. Dette berørte først 968 kunder, deretter 1483, før det gikk ned til 1344 kunder. I Siljan er det snakk om tre feil som berører 431.

– Stedvis store snømengder fører til snø-og islast på ledninger og anleggsdeler, og skaper problemer. Vi jobber fortsatt med feilsituasjonen i Sande, som har vært meget krevende og langvarig. I tillegg har vi nå fått nye feilsituasjoner både i Re, Lardal, Skien og Bamble. Totalt har vi nå 8 feil i høyspentnettet, som rammer 1398 kunder, sier informasjonssjef Ruhne Nilssen i Skagerak energi natt til tirsdag.

Heroisk innsats

– Den våte snøen legger seg på trær som knekker over ledningene. Dette fører til strømbrudd. Flere steder har ledninger røket av, og falt på bakken, sier kommunikasjonssjef Thor Bjørn Omnes.

– Vi minner spesielt om at publikum ikke må komme i nærhet av ledninger. De kan være strømførende selv om de ligger på bakken, eller dersom et tre er falt over, understreker Omnes.

De store snømengdene gjør også at framkommeligheten er dårlig, og det tar lang tid å få fram nødvendig mannskap og materiell for reparasjoner.

– Mannskapene gjør en heroisk innsats under krevende forhold, sier Omnes.

Ifølge informasjonssjefen har deres mannskaper vært ute og jobbet i hele natt. Flere mannskaper vil trå til så fort det blir lysere ute.

– Våre styrker kommer til å jobbe gjennom natten, i den grad vær, siktforhold og framkommelighet gjør det forsvarlig. Så fort lyset kommer vil vi øke innsatsen ytterligere både med egne og innleide mannskaper, sier Nilssen og legger til:

– Vi kan ikke gjøre noe med været. Men bortsett fra det gjør vi alt vi kan for å skaffe lys og varme så fort som mulig.

Helikopter

I morgentimene styrkes innsatsen ytterligere. Alt tilgjengelig mannskap settes inn. I tillegg leies det inn både montører og linjeryddere etter behov og kapasitet.

Vi har tre helikopter tilgjengelig som går i luften så snart forholdene gjør det mulig. Da får vi til en effektiv befaring av ledningsnettet, avslutter Omnes

Midt-Telemark uten strøm

Midt-Telemark energi har i løpet av morgentimene oppdatert sine nettsider om driftsmeldingene i deres nedslagsfelt.

Siste melding er fra klokken 10.04 og viser til hele Midt-Telemark, med unntak av Gvarv og Nordagutu, er uten strøm på grunn av feil på Skagerak sitt regionalnett.

– Vi kommer tilbake med mer info så snart vi vet noe mer, går det fram på nettsiden.

I forkant av dette kunne Midt-Telemark energi melde om strømbrudd i Reshjemheia, Lifjell, Dalsvatn, Uvdal, Tveiten og Dalen.

I tillegg til strømløse husstander er Vestfoldbanen stengt mellom Skien og Larvik grunnet strømbrudd

TA oppdaterer saken.

Artikkeltags