200 uten strøm i fire døgn: - Nå begynner det å bli alvor

Artikkelen er over 4 år gammel

SKIEN: Tirsdag morgen er 200 kunder i Skagerak Netts område uten strøm. - Jeg har vært med på dette i mange år, men kan ikke huske en liknende situasjon, sier Thor Bjørn Omnes i Skagerak Energi.

DEL

- Situasjonen for disse kundene er svært krevende. De er inne i sitt fjerde døgn uten strøm, og det er alvorlig nå når det er kaldt, sier kommunikasjonssjef i Skagerak Energi Thor Bjørn Omnes.

Skagerak Energi melder at feilrettingsarbeidet etter ødeleggelsene sist helg fortsetter i dag med uforminsket styrke. Ingen kunder er berørt av feil i høyspentnettet, mens det gjenstår fortsatt en god del arbeid i lavspentnettet før alle kunder har fått strømmen tilbake.

- Anslagsvis 200 kunder er fortsatt uten strøm, og av disse har de fleste vært uten strøm siden lørdag eller natt til søndag, sier Omnes.

Rundt 100 av disse er kunder i Telemark. Omnes sier at det i hovedsak er kunder i Bamble, Skien og Siljan som nå er blant de berørte.

Etter fire døgn merker de nå presset.

- Dette tar vi på ramme alvor, sier Onmes til TA.

Når regner dere med at alle har fått strømmen tilbake?

- Jeg håper det skjer i dag, men jeg kan ikke gi noen garanti. Grunnen til det er at vi ikke har full oversikt over skadene. Den informasjonen skaffer vi oss fortløpende mens vi jobber med å rette feilene, sier Onmes.

- Gjør alt som står i vår makt

Skagerak Nett satt beredskap allerede lørdag. Da ble bemanningen både på driftssentralen, på kundesenteret og ute i felt styrket. Alt tilgjengelig mannskap arbeider med feilretting.

- Også i dag er 100 mannskaper ute for å rette feil. Dette er både egne og innleide mannskaper. Vi gjør alt som står i vår makt for å få gjenopprettet forsyningen til de siste kundene. Oppgaven er omfattende.

- Jeg har vært med på dette i mange år, men kan ikke huske en liknende situasjon, sier Omnes.

Har krav på erstatning

Kunder som har vært uten strøm i mer enn 12 timer har krav på kompensasjon etter gitte satser. Skagerak Nett vil automatisk sende ut kompensasjonen etter data fra deres avbruddslogg.

Les saken: Mistet du strømmen i helgen? Dette har du krav på i erstatning 

- Vi minner om at ledninger som er revet ned og ligger på bakken fortsatt kan være spenningsførende. Det er forbundet med livsfare å komme nær slike ledninger. Observasjoner av slike ledninger bes meldt til feilmeldingen på 815 20050, melder Omnes.

Artikkeltags