Også natt til mandag kom det store snømengder i deler av Sør-Norge.

En oversikt fra Meteorologisk institutt mandag formiddag viser at enkelte steder på Østlandet og Sørlandet fikk et snøfall på nesten en halv meter fra søndag morgen til mandag morgen.

Postmyr i Telemark har fått hele 47,6 millimeter nedbør i løpet av det siste døgnet. Nelaug i Aust-Agder har fått 45,3 millimeter, Sirdal i Vest-Agder 44,0 millimeter og Finsland i Vest-Agder 41,5 millimeter.

En tommelfingerregel er at 1 millimeter nedbør tilsvarer 1 centimeter nysnø, men det er avhengig av temperatur.

Strømstans

På Sørlandet har flere tusen husstander mistet strømmen i helgen som følge av snøfallet. Antallet er på vei nedover og var på drøyt 1100 abonnenter litt før kl. 12.

Uvær og de store snømengdene har gjort feilrettingsarbeidet svært vanskelig, opplyser Agder Energi. Montørene har flere steder måtte gi opp å kjøre snøscooter og har måttet gå på truger og bære med seg nødvendig utstyr.

I Hunndalen i Sirdal sitter en del vinterferieturister snølast på hytter i området, melder NRK. En mor og to barn ble berget ut etter et snøskred søndag. Alle er lettere skadd. Fylkesvei 45 er fortsatt stengt i området.

Sørlandsbanen stengt

Heller ikke togtrafikken går på skinner mandag. Ved lunsjtider mandag er Sørlandsbanen stengt mellom Neslandsvatn i Telemark og Sirdal i Vest-Agder.

Ved 13-tiden mandag ble Vestfoldbanen stengt mellom Skien og Larvik. Bratsbergbanen mellom Notodden og Porsgrunn er også stengt.

Arendalsbanen er stengt på grunn av store snømengder, og det er forsinkelser mellom Nordagutu og Kongsberg på Sørlandsbanen og på Bratsbergbanen mellom Skien og Eidanger.

Natt til mandag ble et tog fra Kristiansand stående fast på Nelaug og kom seg ikke videre på grunn av vind og snø, melder Fædrelandsvennen. De 30 passasjerene måtte sendes videre med buss mot Oslo.

I Oslo skapte store snømengder problemer for T-banen til Holmenkollen og Frognerseteren. Også en leddbuss som ble satt inn istedenfor T-banen, kjørte seg fast.

Flere steder har det skjedd uhell på glatt og vanskelig føre, men det er ikke meldt om alvorlige personskader. Mange steder er det kaos fordi busser og andre kjøretøy står fast i snøen.

Ved Tønsberg fikk en personbil på E18 så mye snø i frontruta at ruta knuste. Snøen skal ha kommet fra en brøytebil som kjørte over en bru ved E18. Ingen personer ble skadd, opplyser politiet.

Fjellovergangene

Også flytrafikken var sterkt berørt av snøen. Det ble meldt om forsinkelser både på Oslo lufthavn og på Torp Sandefjord lufthavn. Ved Bergen Lufthavn var flere avganger inntil halvannen time forsinket på morgenen, og det var ventet flere stans i trafikken i løpet av dagen fordi rullebanen må brøytes.

En rekke fjelloverganger var stengt i helgen, men mandag var det bedre forhold der. Vikafjellet ventes åpnet for kolonnekjøring klokken 15 mandag. Hol og Aurland er imidlertid stengt og blir trolig ikke åpnet mandag.