Ni millioner til fredede bygg i Telemark

– Å holde de historiske byggene i god stand, er en investering for framtiden. Vi oppfordrer også fylkeskommunene til å gi tilskudd til fredede bygg på sine egne budsjett, sier riksantikvar Jørn Holme. Arkivfoto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Å holde de historiske byggene i god stand, er en investering for framtiden. Vi oppfordrer også fylkeskommunene til å gi tilskudd til fredede bygg på sine egne budsjett, sier riksantikvar Jørn Holme. Arkivfoto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Riksantikvaren har fordelt over 100 millioner kroner til fylkeskommunene. Pengene skal gå til istandsetting av fredede bygninger i privat eie.

DEL

– Å holde de historiske byggene i god stand, er en investering for framtiden. Vi oppfordrer også fylkeskommunene til å gi tilskudd til fredede bygg på sine egne budsjett, sier riksantikvar Jørn Holme.

I Østfold skal ni millioner kroner gå til refundamentering av Kongegården i Halden i år. Nordland får sju millioner kroner.

Oppland, Telemark og Hordaland er fylkene som har flest fredede bygg i privat eie, og fylkene får henholdsvis 13 millioner, 9 millioner og 9,5 millioner kroner i år.

En del av pengene skal gå til de fredede kulturmiljøene i Norge. Dette gjelder også for kulturmiljøene der freding er underveis, som Levanger og Skudeneshavn. I tillegg vil det bli fordelt om lag fem millioner kroner til istandsetting av middelalderbygg.

Artikkeltags