Gå til sidens hovedinnhold

Her er postens selvkjørende postkasse

Artikkelen er over 2 år gammel

Posten har startet testing av en selvkjørende postkasse. Kanskje leverer den snart posten til deg.

Den kombinerte brev- og pakkeroboten skal nå testes i tettbebygd strøk i noen uker. Deretter skal den gjennomføre sine første postleveringer i et boligstrøk i Kongsberg. Det meldte Posten Norge i en pressemelding nylig.

– Det er kundenes tilbakemeldinger som til syvende og sist avgjør om dette blir en suksess, og om dette er en av framtidens leveringskanaler. Norsk vinter gir selvkjørende kjøretøy utfordringer, og derfor er denne testen viktig for oss. Vi tror på en selvkjørende framtid, og er spente på å se resultatene fra testen, sier konsernsjef Tone Wille i Posten Norge.

– Ikke science fiction

Roboten skal gå fra Postens distribusjonspunkt i Kongsberg sentrum til en bestemt plass i et borettslag. Der vil den stå tilgjengelig for kundene fra rundt klokka 12 til midnatt. Da returnerer den selv til distribusjonspunktet og blir fylt med neste dags sendinger. Du blir varslet digitalt om det er post til deg, og får en kode for å åpne den aktuelle luken.

– Dette er ikke science fiction. Vi benytter dagens teknologi til å skape kostnadseffektive og miljøvennlige løsninger for framtiden, sier Wille.

– Enormt potensial

Hun holdt forrige uke et innlegg under Technology Summit Kongsberg, der årets tema var autonomi og bærekraft.

– Det er inspirerende at andre norske aktører jobber med selvkjørende teknologi. Vi tror at om det fungerer i Norge, så fungerer det de fleste andre steder også. Potensialet er enormt, selv om det er utfordrende å være tidlig ute med ny teknologi, sier Wille.