Politiet: – La bilen stå!

Bildeserie

Politiet: – La bilen stå!

Kragerø: Lastebil sperrer veien ved Utsikten. FOTO: TA-tpser

TELEMARK: Såpeglatte veier byr på utfordringer torsdag morgen. Politiet oppfordrer folk å la bilen stå.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

I løpet av tre minutter, i halv åtte-tiden torsdag morgen, har mottok politiet meldinger om fire trafikkulykker – og tallet øker med minuttene.

– Akkurat nå tar det av, sier operasjonsleder ved Sør-Øst politidistrikt, Vidar Aaltvedt, til TA. Han forteller at politiet ikke engang er i nærheten av å ha registrert alle hendelser. Jeg kan ikke huske å ha opplevd noe lignende når det gjelder antall hendelser, sier Aaltvedt.

Han forteller at det i tillegg til å være glatt er såpass tykk is på bilrutene at flere også har slitt med sikten.

Politiet vurderte en periode å stenge fylkesvei 359 mellom Ulefoss og Bø fordi UP karakteriserte veien som en skøytebane. Strøbilen forhindret at det skjedde og veien er fortsatt åpen for fri trafikk.

Er du der det skjer? Send bilde til nettvakt@ta.no eller på MMS med kodeord tatips til 2005.

Dette melder politiet:

Klokken 09.15 - Nome: En lastebil og to personbiler har kollidert i Nomevegen ved avkjøringen til Nomehallen. Politiet er på vei dit.

Klokken 09.11 – Bø og Lunde: Politiet forteller at det er kaos mellom Bø og Lunde. De har blitt kontaktet av Falken på Ulefoss som melder om at mange biler har behov for bilberging. UP sier at Rv359 mellom Bø og Lunde nå fremstår som en skøytebane. En time senere forteller Aaltvedt at det nå er strødd med salt og sand på hovedveien mellom Bø, Lunde og Ulefoss.

Klokken 08.30 – Bamble: To biler har sklidd i hverandre på Vallevegen ved Brevikstrand. Aaltvedt forteller at det er umulig å komme frem før det blir strødd. Det sier politiet på stedet. Ingen personer er skadet.

Klokken 08.41 – Skien: En bil har kjørt ut av veien og inn i fjellveggen på RV 36 ved avkjøringen til Kubru i Melum. Nødetatene er på vei til stedet.

Klokken 07.06 – Porsgrunn: Tre biler har sklidd i hverandre i Røtuabakken. Ingen personskade.

Klokken 07.55 – Kragerø: To lastebiler står på tvers og det er kaos på Kalstad ved innkjøringa til Bråten industriområde.

Klokken 07.35 – Porsgrunn: En lastebil har sklidd og kjørt delvis ut av veien på Mørjevegen i Langangen.

Klokken 07.34 – Porsgrunn: To biler har kollidert i Bergsbygdavegen ved Døvika. Ulykke skjedde da en bil skulle kjøre forbi en annen som stod stille på grunn av glatta. Bilen fikk sleng og kolliderte med en møtende bil. En person er kjørt til legevakten, melder Politiet Telemark på Twitter.

Klokken 07.32 – Porsgrunn: Bjørkedalsvegen ved Moheim er sperret fordi biler har sklidd i hverandre. Ingen personer er skadet.

Klokken 07.31 – Porsgrunn: To biler har kollidert i Langmyrvegen på Vallermyrene i Porsgrunn. Ingen personer ble skadet, men veien er sperret.

– Utfordring å strø

Statens vegvesen har store utfordringer med å holde veiene kjørbare. Regnet vasker bort mye av effekten av strøingen, forteller mannskapene.

– Vi er ute med alt mannskap og det har vært folk på i hele natt. Noe av det som er problemet er at selv om vi strør, så vasker regnet bort mye av effekten, sier byggeleder Jostein Eriksrød i Statens vegvesen.

Les også: - Selv om vi strør, så vasker regnet bort effekten

Værprognosene viser at det kan fortsatt bli utfordringer store deler av dagen i dag.

– La bilen stå

– Det er ekstremt glatt nå og vi oppfordrer folk nå i formiddag og la bilen stå, spesielt for dem som kjører med piggfri dekk, sier Aaltvedt.

Han legger til at kjørende må være forberedt på at regnet som kommer vil fryse på frontruta og vil hindre sikten.

Det er mange som ringer politiet for å melde om glatte veier.

– Dette er vi klar over. Det er viktig å få frem at det ikke er vår oppgave å strø og vedlikeholde veiene. Da må de henvende seg til Veitrafikksentralen eller kommunen.

Skolebusser gir opp å kjøre på glatta

Skoleelever må finne alternativ transport da flere skolebusser sliter på glatta.

Det skriver NRK.

De har snakket med Jan Anderson, bussjåfør for skolebussen som kjører mellom Bjørkedalen og Porsgrunn.

– Da jeg kjørte ned første turen måtte jeg bare krype, det var bare isen. Jeg har opplevd dette en gang før, men det er første gangen skolebussen er innstilt, sier han til NRK.

Tips Oss
Telefon: 35 58 55 00 E-post: desken@ta.no eller nettvakt@ta.no SMS/MMS Kodeord TATIPS til 2005 Send video

Artikkeltags