Tok seg inn på hytte og fyrte opp peisen

Artikkelen er over 3 år gammel

TELEMARK: Trusler, fyll og innbrudd preget fylket natt til torsdag.

DEL

Klokken 22 onsdag kveld fikk politiet melding om at det var noen rundt en hytte som de ikke hørte til på, i Nome. Mens politiet var på vei fikk de ny beskjed fra tipseren om at han så røyk komme fra pipa til nabohytta.

Tok tilhold

– Han kjenner til eierne av hytta og ringte dem. Da fikk han beskjed om at hytta skulle stå tomt, siden de var på ferie, forteller Operasjonsleder Lene Nordbø i Sør-Øst politidistrikt.

Da politiet ankom stedet fant de en mann og en kvinne inne i hytta. Det var ingen tegn til innbrudd, og politiet er fortsatt usikre på hvordan de har klart å ta seg inn. Hva de ville oppnå med innbruddet er også fortsatt uvisst.

– Vi får nok høre mer når vi skal avhøre dem i dag. Vi må få klarhet om de skulle oppholde seg der eller stjele noe, men de hadde tatt tilhold der hvert fall, sier Nordbø.

Mann truet familiemedlem

På Notodden tok en mann seg inn i huset til et annet familiemedlem, rundt klokken ett natt til torsdag. Mannen hadde like før kommet med trusler over telefon, og knuste ruta på inngangsdøra for å ta seg inn i boligen.

– Huset sto tomt da han tok seg inn. Det var på grunn av truslene over telefonen som førte til at familiemedlemmet reiste fra boligen, forteller operasjonsleder.

Full og banket på dører

I Porsgrunn hadde en kvinne i starten av 30-årene fått i seg litt for mye alkohol, og begynte å ringe på dører på Hovenga.

– Vi fikk inn to telefoner om at hun hadde vært på ulike adresser å ringt på døra. Personene fikk ikke tak i hva hun ville og ringte dermed oss, sier operasjonsleder.

Politiet tok med seg den berusede kvinnen, men hun blir ikke anmeldt for noen forhold.

– Hun klarte ikke uttrykke hva hun ville. Vi tok med kvinnen for å ta vare på henne og hun sover av rusen her, forteller operasjonsleder.

Hærverk

En bil i Porsgrunn fikk også gjennomgå, da noen kastet en stein gjennom bakruta. Bilen sto parkert i Drangedalsveien.

Artikkeltags