– Det har vært et jevnt kjør av meldinger inn i fobindelse med utelivet, spesielt i Grenland. Det har gått i ett, forteller operasjonsleder ved Sør-Øst politidistrikt, Geir Kastmo, til TA.

Han ramser opp:

– Det har blitt gjort noen småbeslag av narkotika, meldinger om russ som bråker, en del meldinger om skadeverk vi ikke har fått mulighet til å følge opp, bråk på utsteder, folk som har stukket av taxi-regningen og meldinger om sjåfører som har kjørt vinglete.

Truet til seg PC og mobil med kniv

Like etter klokken to, natt til lørdag, fikk politet melding om at tre personer hadde tilranet seg en laptop og mobiltelefon på en adresse i Rjukan.

– Politiet var raskt på stedet og fikk kontroll på både kniv og gjerningspersoner.

Fornærmede slapp billig unna og fikk kun små kuttskader politiet beskriver som risp i huden.

Kastmo fortelle at alle hadde kjennskap til hverandre fra tidligere, og de tre personene som i natt har overnattet på Myren i Skien, er alle av utenlandsk opprinnelse.

– De vil bli avhørt i dag, forteller han.

Klager på russen

Like før midnatt mottok politiet flere meldinger om russ som laget bråk på Kjølnes i Porsgrunn.

Kastmo forteller at det generelt kommer inn mange meldinger på russen i helgene.

– Denne meldingen følger inn i rekka med de andre. Vi dro til stedet og snakket til dem. Da ble det rolig, forteller han.

Kvinne stakk mann med kniv

Klokken 22.15, fredag kveld, ble politiet kontaktet av en mann som hadde blitt stukket av kniv via nødnummeret.

Voldsepisoden hadde skjedd i det belastede området nord i Skien sentrum, i Odinsgate. Ifølge politiet hadde epsioden skjedd i forbindelse med krangling.

– Da vi kom til stedet, ble en kvinne i 30-årene pågrepet. Begge de involverte er kjenninger av politiet, forteller operasjonslederen.

Mannen fikk ingen større skader som gjorde at han måtte bli sendt til legevakt for behandling.