Her kan man se direkteopptak fra private- og overvåkingskameraer. Flere bilder er fra Telemark

SKIEN: Her har vi tatt et screenshot av ett av kameraene på nettsiden. Sendingen går live og viser langbryggene i Skien.

SKIEN: Her har vi tatt et screenshot av ett av kameraene på nettsiden. Sendingen går live og viser langbryggene i Skien.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

På en internasjonal nettside kan man se direkteopptak fra tusenvis av private kameraer og overvåkingskameraer. Flere av bildene er fra steder i Telemark.

DEL

Totalt kan man få tilgang til video fra 315 norske kameraer på nettsiden insecam.org, og man kan søke blant 32.800 kameraer fra til sammen 116 land, opplyses det på nettsiden, ifølge Bergens Tidende.

Bergens Tidende skriver at et av kameraene viser en takterrasse i Bergen.

– Dette er særdeles uheldig. Familien som bor her, ønsker nok ikke at dette er tilgjengelig for alle. Dette er nok et kamera til privat bruk, sier avdelingsdirektør Helge Veum i Datatilsynet til avisen.

Eieren av terrassen ønsker ikke å kommentere saken, men forteller at kameraet ble fjernet da de ble gjort oppmerksomme på nettsiden.

Også i Telemark

TA gjorde et kjapt søk på den aktuelle nettsiden og det tok ikke lange tiden før kameraer fra rundt omkring i Telemark dukket opp. Blant annet i Skien, Porsgrunn og Amot kan man se livebilder fra ulike overvåkingskameraer. I tillegg ser man adresse og plassering på hvor kameraene er. Vi fant også kameraer fra privathus.

TA har tatt screenshot fra kameraene som du kan se nederst i saken.

Privathus

Ifølge nettsiden kan man blant annet følge med på alt fra et fjøs i Eikelandsosen og et familiebasseng i Praha til en tilsynelatende privat stue i Taiwan og et privat hus i Sogndal. Også et overvåkingskamera inne i sportsbutikken ED sport i Kristiansund har kunnet følges via nettsiden.

– Det er ingen som liker dette. Vi endret IP-adressen, og nå er kameraet borte fra nettsiden, sier daglig leder Erling Dahl.

Hovedårsaken til at videeostrømmene er offentlig tilgjengelig, er at folk ikke sikrer sine egne kameraer, sier Veum i Datatilsynet.

Artikkeltags