Gå til sidens hovedinnhold

Ove Mellingen går fra Bergen til Skien: - Første dag i boks

Artikkelen er over 3 år gammel

Se Oves andre videobrev fra gåturen i toppen av saken.

Dag 1: Bergen sentrum - Osen (ved foten av Gullfjellet) Litt før klokken 10 i formiddag begynte jeg og sjefen på en rusletur som jeg håper skal ende i Skien om 16 dager.

Starten gikk på Torgalmenningen i Bergen og sjefen er konsernsjef Are Stokstad i Amedia, oppvokst på Gimsøy i Skien, bosatt i Larvik og øverste sjef for omtrent 65 aviser i Norge.

Han meldte seg tidlig og ville gå med på første dagen av dette litt vidløftige prosjektet. I tillegg ble en journalist fra Medier24 med på forbausende mye av turen. I nesten to mil fulgte ham.

Anledningen er altså et 18 år gammelt veddemål, fra år 2000, om at når TA ble større enn Varden skulle jeg gå Bergen-Skien. Og det skal jeg prøve.

Ruten gikk forbi Krohnsminde stadion der NM på skøyter skulle gå i 1955. Etter uker med glimrende vintervær i regnvåte Bergen slo været om og dag to måtte flyttes til Voss. Det ble Bergens skøytetraume helt til Bergen og Håvard Holmefjord Lorentzen, et mirakel fra Bergen som det sto i Dagbladet, vant OL gull nå i vinter.

Teksten fortsetter etter bildeserien fra dag 1

Bildeserie

Bildeserie fra turen: Mellingen går fra Bergen til Skien

 

Ruten gikk forbi det som het Bergen yrkesskole og Bergen tekniske fagskole der jeg har tilbragt mitt ene år på videregående skole, på grafisk linje. Der regjerte faglærer Birkeland, en typograf av den gamle skolen, som mente at data var et blaff og blysats var det eneste man kunne stole på. Birkeland hadde rett i mye, men der tok han vel muligens litt feil.

Jeg klarte ikke å dy meg og la også ruten forbi Brann stadion der drømmene om nye triumfer ofte ender i dyp lidelse, men håpet er tent som et St. Hans- bål og i år, med serieledelse er drømmene mer virkelighetsnære enn noensinne. Vi måtte selvfølgelig «hilse» på Roald Kniksen Jensen som står på sokkel utenfor stadion. Videre går turen over Nattlandsfjellet og i Sædalen traff vi en kar, ivrig opptatt med dugnad, med mor og far fra henholdsvis Vinje og Notodden. Arve Aasland.

Dugnadslaget kunne vise oss en smart sti gjennom skogen ned til Heldalen det kjente firmaet Frank Mohn startet opp en bedrift som ble en kjempesuksess, Trond Mohn overtok etterhvert og har gitt milliarder bort til ballbinger, forskning og gode formål. En milliardær som også er sosialdemokrat burde alle koste på seg. Gjennom Grimen gikk vi på jernbanen, ved Lone sto min tante klar med rabarbrapai og kaffe. Da snakker vi sikringskost.

Etter Lone ble det Moldalia og den nest største fangeleiren i Norge under krigen. Og da var veien opp til den hemmelige badekulpen som vi badet i som barn kort. Siden jeg hadde glemt badebukse og Bygdanytts journalist fortsatt var med, utsatte jeg badet til hun forsvant. Det jo grenser for hva man skal utsette bladfyker for. Og så var jeg helt alene og trasket i motene opp til Osen. Osen er ved foten av Bergens høyeste fjell, Gullfjellet. Det er 987 meter høyt og skal, fortsatt etter planen, bestiges og forseres søndag. I jevn marsj mot Telemark.

Nyt lørdagskvelden. Det skal jeg. Snakkes!

Her er videoen som ble laget ved starten lørdag morgen.