(Se video fra startstreken i Bergen i videobildet i toppen av saken)

Da klokken nærmet seg 10 begynte jeg og sjefen på en rusletur som jeg håper skal ende i Skien om 16 dager. Starten gikk på Torgalmenningen i Bergen og sjefen er konsernsjef Are Stokstad i Amedia, oppvokst på Gimsøy i Skien, bosatt i Larvik og øverste sjef for omtrent 65 aviser i Norge. Han meldte seg tidlig og ville gå med på første dagen av dette litt vidløftige prosjektet.

Anledningen er altså et 18 år gammelt veddemål, fra år 2000, om at når TA ble større enn Varden skulle jeg gå Bergen-Skien.  

Og det skal jeg prøve.

(Bildet fra turens første dag. Teksten fortsetter under bildeserien.)

Bildeserie

Bildeserie fra dag 1: Mellingen går fra Bergen til Skien

Ruten går forbi Krohnsminde stadion der NM på skøyter skulle gå i 1955. Etter uker med glimrende vintervær i regnvåte Bergen slo været om og dag to måtte flyttes til Voss. Det ble en Bergens skøytetraume helt til Bergen og Håvard Holmefjord Lorentzen, et mirakel fra Bergen som det sto i Dagbladet,  vant OL-gull nå i vinter.

Ruten går forbi det som het Bergen yrkesskole og Bergen tekniske fagskole der jeg har tilbragt mitt ene år på videregående skole, på grafisk linje. Der regjerte faglærer Birkeland, en typograf av den gamle skolen, som mente at data var et blaff og blysats var det eneste man kunne stole på. Birkeland hadde rett i mye, men der tok han vel muligens litt feil.

Ruten går forbi Brann stadion der drømmene om nye triumfer ofte ender i dyp lidelse, men håpet er tent som et St. Hans-bål og i år, med serieledelse er drømmene mer virkelighetsnære enn noensinne. Selv om trønderne siger innpå.

Videre går turen over Nattlandsfjellet, Grimen, Heldalen der Frank Mohn startet opp en bedrift som ble en kjempesuksess, Trond Mohn overtok etterhvert og har gitt milliarder bort til ballbinger, forskning og gode formål. En milliardær som også er sosialdemokrat burde alle koste på seg.

Espeland og Osen er det planlagte målet for lørdagen, ved foten av Bergens høyeste fjell, Gullfjellet. Det er 987 meter høyt og skal, fortsatt etter planen, bestiges og forseres søndag. I jevn marsj mot Telemark.

Men klokken 10 var altså det hele i gang og jeg ber om gode tanker og vennlige meldinger. For av alle dumme ting jeg har gjort er nok dette veddemålet på pallen. Kanskje på gullplass.

Ha en avslappende og fin lørdag, du som kan. Jeg kan bare si: Gå’mann!