Gå til sidens hovedinnhold

Sommerværet kommer tilbake

Artikkelen er over 3 år gammel

Sørlandet og Østlandet kan se fram mot 25 grader og godvær i helgen og den kommende uka.

Fra fredag blir det bedre etter regnbygene som var varslet torsdag nord i Hedmark og Oppland og etter hvert fra ettermiddagen hele Østlandet og Sørlandet.

Ny varme

– Mot helgen blir det bedre, fint vær og varmt. På lørdag og søndag kan temperaturene komme opp mot 25 grader. Det kan selvfølgelig bli noen ettermiddagsbyger, men ikke noe av betydning, sier meteorolog Magni Svanevik i Meteorologisk institutt.

Varmen og finværet fortsetter, og det ser ut til at hele Sør-Norge får en knallstart på skoleferien. Hele uka ser bra ut, selv om det er usikkert jo lenger fram det er.

Den nordlige delen av landet må isteden ikle seg både ull og regnfrakk.

– Her blir ikke temperaturene det helt store i helgen med rundt 10 til 13 grader. Det ser likevel ut som Øst-Finnmark slipper unna en del av regnet, sier Svanevik.

Det er heller ikke noe bedre vær i sikte for landsdelen neste uke.

Nysnø

Etter at Vestlandet fikk nysnø på fjelltoppene denne uka, ser den kommende helgen ganske fin ut for deler av regionen.

Ifølge værvarselet blir sankthansaften tørr og fin i Rogaland, Hordaland får kanskje noen lette byger, mens det blir regnbyger i Sogn og Fjordane. Det blir finere jo lenger sør man kommer. Temperaturene kan nå opp mot 18 grader.

Det blir heller ikke det store badeværet sankthanshelgen i Trøndelag og Møre og Romsdal.

– Forholdene ligner det vi ser sørover på Vestlandet. Det blir lette byger, kysten får det meste, mens i indre strøken blir det litt bedre. Det blir nok en del skyer, og vi kan ikke love sol, verken lørdag eller søndag, sier meteorologen.

Her vil også regnbygene fortsette utover uka med temperaturer på under 15 grader.