Møtet fant sted på et ikke navngitt sted i Telemark, og samlet medlemmer fra både Norge og Sverige. Det skriver organisasjonen på egne nettsider. TA har tidligere omtalt den nazistiske organisasjonen som aktivt har drevet verving av medlemmer flere steder i Telemark de siste årene.

LES OGSÅ: Nynazister forsøker å rekruttere ungdom

Motstandsbevegelsen beskriver seg selv som en "nordisk militant-nazistisk organisasjon som vil skape en egen republikk bestående av nordiske land."

Leder av den norske avdelingen Haakon Forwald, vil si lite om rammene rundt helgens arrangement i det som beskrives som et "lite tettsted i Telemark.

LES OGSÅ: – Har økende interesse i Telemark

– Trente selvforsvar

– Vi kommenterer aldri hvor mange vi er eller hvor vi har arrangementene våre, men jeg kan fortelle at det var bra oppmøte, sier Forwald til TA torsdag.

(Har du tips i denne saken? send mail til [email protected])

Etter det TA erfarer ble samlingen gjennomført i et forsamlingshus i Vest-Telemark og mellom 20 og 40 personer deltok. På samlingen deltok hovedsakelig nordmenn, men også en delegasjon fra Sverige.

– Det ble holdt politiske foredrag, foredrag om IT-sikkerhet, taler og vi gjennomførte også treninger, sier Forwald.

– Hva slags trening?

– Helt vanlig selvforsvarstrening, uten våpen, sier han.

 

– Hvorfor er det nødvendig for dere å drive selvforsvarstrening?

– I dagens samfunn er det vettig å kunne forsvare seg, utover det så er de personene som var til stede på helgens arrangement i Telemark våre aktivister i vår organisasjon og våre meningsmotstandere har en generell lav terskel for voldsbruk. Da er det også lurt å kunne forsvare seg, legger Forwald til.

Nye medlemmer

Organisasjonen er tidligere omtalt som: – Blant de mest militante høyreekstreme i Norden, av ekspert Jacob Ravndal ved Forsvarets forskningsinstitutt

Hvor mange som faktisk deltok på møtet er ikke kjent, men i løpet av helga ble fire nye medlemmer rekruttert.

Den nordiske motstandsbevegelsen har også tidligere i år vært aktive i Telemark. I juni var de synlige i Porsgrunn og Skien sentrum der de delte ut flyers.

– Som organisasjon gjør vi greier hver dag, også i Telemark, avslutter Forwald.

Homohat

Den nordiske motstandsbevegelsen er for øvrig den samme organisasjonen som spredte homohat i forbindelse med arrangementet SkeiveSørlandsdager i august. Gruppa hengte opp svarte bannere med budskap om å bekjempe homofile, de satte fyr på flere regnbueflagg og hang opp plakater i Kristiansand sentrum.

Under møtet i helga gjorde organisasjonen det klart at Norge kan forvente seg flere liknende demonstrasjoner.

– Det er med stolthet at jeg kan meddele at Den nordiske motstandsbevegelsen i Norge til neste sommer – midt i pride-festivalenes høysesong – vil arrangere en demonstrasjon i en norsk storby under parolen «Knus homolobbyen!", uttalte bevegelsens leder Haakon Forwald, ifølge frihetskamp.net.

Aktivisthåndbok

Under møtet i Telemark ble det også brukt tid på å promotere de nye ideologiske skriftene og håndbøkene som organisasjonen baserer sitt arbeid på. I håndboken «Håndbok for aktivister i Motstandsbevegelsen», heter det blant annet:

– Den nasjonalsosialistiske frihetskampen er ingen tilskuersport. Det er en kamp på liv og død, med rasens overlevelse som innsats. Det er på tide å ta til motet og rykke sverdet ut av stenen. Skjebnekampen er her og nå!