Bak utviklingen av appen står NKOM, Nasjonal kommunikasjonsmyndighet, som er underlagt samferdselsdepartementet.

Hovedansvarsområdet deres er å regulere og føre tilsyn med tilbyderne av post- og teletjenester i Norge, samt sørge for best mulige post- og teletjenester over hele landet, til best mulig pris.

– Lyst til å hjelpe oss?

Bamble kommune er bare en av mange kommuner som har områder som fortsatt er utenfor eller delvis utenfor mobildekning. I en pressemelding på kommunes hjemmesider ber de nå folk om hjelp til å kartlegge mobildekningen.

Appen heter «Nettfart» og er tilgjengelig i App store og Google play. Det presiseres at appen trenger svært begrenset dekning for å utføre testen, men i områder hvor dekningen er helt fraværende vil den naturligvis ikke klare å laste opp resultatet.

Kartleggingen skjer ved at dekningen testes der du står og resultatet legges derifra direkte ut i et kart. Dette blir så tilgjengelig for alle.

– For at dekningskartet skal bli best mulig ser vi gjerne at det ikke bare testes hjemme, men også langs veier og stier, utfartssteder, kyststien, etc., skriver kommunen.

Tips

Kommunen kommer for øvrig med følgende tips før man eventuelt gjør testen:

– Alle dekningskart viser dekningen ute. Gjør testen på tunet utenfor boligen.

– Har du WIFI hjemme så så slå av WIFI-tilkoplingen slik at du tester mobildekningen.

– Test også gjerne inne med og uten WIFI etterpå. Kartet som viser resultatet har filtermuligheter som kan skille på dette.