Telemark får 15 millioner til klimasats

Sykkelvei oppmerket på asfalt.
Foto: © Peter Mark / BAM / Samfoto

Sykkelvei oppmerket på asfalt. Foto: © Peter Mark / BAM / Samfoto Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

TELEMARK: Staten gir telemarkskommuner over 15 millioner for å satse på miljøet.

DEL

Torsdag ble det offentliggjort hvilke kommuner og fylkeskommuner som får Klimssats-støtte av Miljødirektoratet. Støtten skal gå til tiltak som kan redusere klimagassutslippene lokalt.

– Telemark leder an

Telemark fylkeskommune, Porsgrunn, Skien, Bamble, Bø, Fyresdal, Hjardal, Kragerø, Kviteseid, Sauherad og Tinn er kommunene som får til sammen 15 172 000 kroner. Telemark har dermed fått 10 prosent av støtten Miljødirektoratet gir.

– Disse Telemark-kommunene har levert ambisiøse søknader som går godt utover hva lover og regler krever. Prosjektene vil redusere utslippene lokalt, og kommunene høster erfaringer som blir nyttige andre steder i landet. Telemark er med på å lede an i kommunesektorens klimaarbeid, sier Ellen Hambro, direktør for Miljødirektoratet i en pressemelding torsdag.

Fyllestasjoner

Tiltakene Klimasats-støtten går til er blant annet offentlig fyllestasjon for biogass, i både Porsgrunn og Bamble. Hver av kommunene får 2,6 millioner kroner hver.

Tinn kommune mottar mest støtte, hele 4 millioner til Atrå barne- og ungdomsskole for klimavennlige materialer i klimaambisiøse bygg. Miljøverndirektør Hans Bakke skriver dette i en pressemelding som kommentar til tildelingen:

– Fylkesmannen er svært fornøyd med tildelingen til Telemark. Vi har gjennomført en rekke tiltak for å informere og motivere kommunene til å søke på ordningen og hjelpe dem med å lage gode søknader.

- Gledelig

Han skriver videre at fylkesmannen også er svært fornøyd med at de har fått støtte til satsingen på biogass i Grenland.
– Det bygger godt opp under kollektivsatsingen i Bypakke Grenland med busser som går på biogass. I tillegg er det gledelig at satsingen på klimavennlige bygg i tre gir uttelling. Det er viktig både for kommunene og for skognæringen i fylket.

Bø kommune får 450 000 kroner til elsykkel-testing, og Skien kommune får 200 000 kroner til sikker sykkelparkering. Hvor mye de andre kommunene mottar og hva pengene skal gå til kan du se nedenfor.

Artikkeltags