Slutt for svarte søppelsekker? Nå kan dette bli forbudt

Oppussing. Gamle ledninger. Søppelsekker. Muravfall. 
FOTO: SCANPIX

Oppussing. Gamle ledninger. Søppelsekker. Muravfall. FOTO: SCANPIX Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

GRENLAND: Renovasjon i Grenland utelukker ikke at det kan bli full stopp for svarte søppelsekker fra 2018 eller 2019.

DEL

Nå kan det komme strengere søppelregler også i Grenland. Ved en rekke gjennvinningsanlegg rundt om i landet er det blitt forbudt å kaste usortert søppel i svartsekker. Kommer du allikevel med svartsekk ved slike anlegg må du åpne posen for å vise at avfallet er sortert.

Ukritisk

Problemet med de svarte sekkene er at mange ukritisk kaster usortert søppel og elektrisk avfall på denne måten, og dermed blir store mengder avfall dumpet usortert. Dette har man villet komme til livs, og dermed har flere gjennvinningsanlegg tatt grep.

– Den aller viktigste grunnen til at vi gjør dette er fordi vi ser at det kommer mye farlig avfall og elektronisk avfall i disse svarte sekkene, og det vil vi for enhver pris unngå, sier Tone Olden fra Trondheim Renholdsverk til NRK.

I 2018?

Renovasjon i Grenland har foreløpig ikke kastet seg på trenden, men utelukker ikke at ny praksis kan komme på plass når nye gjenvinningsstasjoner kommer på plass i Porsgrunn og Skien.

- I forbindelse med at nye gjenvinningsstasjoner vil stå klare til bruk i 2018/2019, skal betalingssystemet ved gjenvinningsstasjonene vurderes. I den forbindelse kan det bli aktuelt å oppfordre brukerne til å benytte gjennomsiktige sekker og å stille krav om at sorte sekker åpnes før de kastes. Hensikten med et slikt tiltak vil være å hindre farlig avfall og elektronisk avfall i restavfall.Det bil også bidra til å sikre best mulig sortering av avfallet, sier daglig leder ved Renovasjon i Grenland, Anne Berit Steinseth.

Artikkeltags