OBS-varsel: I morgen kan du våkne til snø og glatte veier

TELEMARK: Får meteorologene rett kan det bli en utfordrende morgen for mange telemarkinger tirsdag.

DEL

Har du ikke allerede skiftet til vinterdekk kan det være greit å bruke mandag ettermiddag og kveld til nettopp det. Tirsdag morgen kan det bli utfordrende kjøreforhold også i de lavtliggende områdene i Telemark.

Det er nå sendt ut et OBS-varsel for Telemark og Østlandet.

– La bilen stå

– Her snør det tirsdag morgen og formiddag! Mange østlendinger kommer å våkne til hvit bakke #Østlandet #Telemark, skriver yr.no på Twitter og har lagt ved et radarbilde som viser et lavtrykk som passerer over våre områder mellom klokken 05 og 10 tirsdag morgen.

– Snøen som kommer tirsdag vil gi vanskelige kjøreforhold flere steder på Østlandet og i Telemark, særlig i ytre strøk. Kjør forsiktig, og la bilen stå hvis du har sommerdekk på, advarer meteorologene.

Minusgrader

Det er ventet temperaturer på minus to og tre grader i Grenland, og det kan komme rundt 4 millimeter nedbør dersom spådommene slår til for fullt.

- Det blir stort sett det meste av Østlandet som får snø, untatt kysten lengst i sør. Noen har allerede hatt den første snøen, men for noen blir dette det første snøfallet, sier statsmeteorolog Magnus Odhed til Nettavisen.

Snøværet blir ikke langvarig. Allerede tirsdag ettermiddag er det ventet å klarne opp og det fine været vil holde seg ut resten av uka.

Artikkeltags