Ville slåss med politiet – måtte tilkalle patruljer fra Larvik

Artikkelen er over 1 år gammel

TELEMARK: Det var mye fyll og bråk i Grenland den siste helga før jul. Politiet så seg nødt til å kalle inn patruljer fra Larvik.

DEL

– Patruljen i Skien meldte at det var mye uorden på byen. Det var også tendenser til at enkelte berusede personer forstyrret arbeidet vårt, og nesten gikk til angrep på politiet. De ville slåss med dem, foreller Andre Kråkenes, operasjonsleder i sørøst-politidistrikt.

Bråket startet etter midnatt. Rett før klokken ett ble en 26-åring fra Porsgrunn pågrepet etter en voldshendelse i Torggata i Skien. Like etter ble en 35 år gammel mann pågrepet av politiet etter å ha vært voldelig med en dørvakt på et utested i sentrum.

Ti patruljer

Klokken 03.17 meldte politiet på Twitter at de hadde innbrakt til sammen tre personer, og to personer hadde blitt bortvist fra sentrum som følge av ordensforstyrrelser og hindring av politiets arbeid.

– Vi måtte sende patruljer fra Larvik og det var til sammen ti politipatruljer i Skien sentrum, sier Kråkenes.

Lørdagen var en julebursdag for mange, og Kråkenes sier at det var mye dresskledde mennesker på byen. At det er mer å gjøre på grunn av julebordsstria avviser han.

– Det er gammel overtro. De som lager bråk ellers i året er også de som lager bråk i julebordstiden. Det er ikke den vanlige mannen og kvinnen i gata som bråker. De vi brakte inn i natt har vi kjennskap til fra liknende hendelser, sier Kråkenes, som mener alkohol generelt er en faktor.

– Det er ikke uvanlig med bråk når folk har drukket mye alkohol.

På Notodden ble en 49-år gammel lokal mann innbrakt av politiet fra Storgata grunnet ordensforstyrrelse. Hendelsen skjedde 01.05.

Artikkeltags