Disse arbeidsplassene flyttes ut av fylket

Artikkelen er over 2 år gammel

TELEMARK: Nå er det klart hvilke avdelinger som flytter til Tønsberg, og hvilke som blir igjen i Skien, i samband med det nye fylkesmannembetet for Vestfold og Telemark.

DEL

Tønsberg skal være kontorsted for Fylkesmannen i Vestfold og Telemark, men Oppvekstavdelingen blir lokalisert i Skien, blir det rapportert i en pressemelding sendt ut onsdag ettermiddag.

Oppvekstavdelingen består av 35 årsverk.

Landbruk, miljø, helse og justis, som til sammen har cirka 150 årsverk vil ha tilholdssted i Tønsberg.

Fylkesmannen i Vestfold og Telemark blir slått sammen fra 1. januar 2019.

- Det nye fylkesmannsembetet for Vestfold og Telemark får ca. 240 medarbeidere. Ingen mister jobben som følge av sammenslåingen, men mange får endret arbeidssted og lenger reisevei enn i dag. Det vil bli gitt kompensasjon i en overgangsperiode til de det gjelder, for eksempel arbeidstid på toget og dekning av reiseutgifter. Det pågår arbeid for å finne et kontorlokale i Tønsberg som er stort nok til å romme alle, men det er ikke klart når samlokaliseringen vil finne sted, heter det.

- Departementet overlot til oss å beslutte hvilken avdeling som skal bli værende i Skien. Etter drøftinger med de tillitsvalgte ble det bestemt at det blir Oppvekstavdelingen. Det var en vanskelig avgjørelse å ta, sier fylkesmann Kari Nordheim Larsen.

Artikkeltags