Ekstremværet «Didrik» gikk bedre enn forventet: – Har per nå ikke mottatt noen meldinger, sier forsikringsselskapet

TELEMARK: Ekstremværet Didrik ble ikke så ekstremt som først antatt.

DEL

Tirsdag advarte meteorologene om ekstremværet «Didrik». I Telemark ble det sendt ut oransje advarsel og det var ventet at vannstanden skulle øke med 130 centimeter på det meste.

Rådet var å sikre båter og ikke parkere bilen der det var sjanse for at vannet kunne øke og strømme til.

Utover natten ble det klart at «Didrik» ikke slo like hardt til som først antatt. Det kan ha spart folket fra oversvømte kjellere og andre vannskader.

– Fremtind har per nå ikke mottatt noen meldinger, forteller John Einar Rørvik, informasjonssjef i Sparebank1 Telemark.

Skadeforebygging gir resultater

Fremtind Forsikring er et relativt nytt selskap som oppsto da forsikringsselskapene til SpareBank 1 og DNB fusjonerte i 2019. Rørvik kan kun uttale seg om kundene fra Sparebank1, og her har så langt ingen kommet med noen krav etter «Didrik».

Banken sendte tirsdag ut en melding til alle deres boliglånskunder hvor de advarte om været og ga råd om forebygging.

– Vi jobber aktivt med skadeforebygging. Det er det beste for alle at vi klarer å dempe skadene. Vi sendte ut en sms til kundene våre i går. Det er et «step up» fra gamle dager, at vi klarer å være så tett på om informasjon. Vi håper det har en effekt og at det har hjulpet, sier Rørvik.

Han sier at Fremtind forventer å få inn meldinger om skader de neste dagene.

– Nå var jo dette varslet godt og de som følger med på værmeldingen hadde nok fått det med seg. Vi får krysse fingrene og håpe at vi ikke får innmeldt mange skader i dagene framover, avslutter Rørvik.

Artikkeltags