46-åring fersket da han skrev falske brev til egen arbeidsgiver

SKIEN: En 46-åring likte dårlig at både Kemneren i Grenland og Nav Innkreving trakk penger fra lønnsutbetalingene hans.

DEL

Den 22. mars i 2017 sendte 46-åringen et falskt brev som angivelig skulle være fra Kemneren i Grenland. Brevet ble sendt til 46-åringens arbeidsgiver, og hensikten var å stanse pågående utleggstrekk i lønna hans. Neste dag sendte han et nytt falskt brev som angivelig skulle være fra Nav Innkreving. Også dette brevet gikk til arbeidsgiveren hans, og målet var å få arbeidsgiveren til å stanse utleggstrekkene begjært fra Nav Innkreving.

Slipper å sone i fengsel

Men 46-åringens egen arbeidsgiver lot seg ikke lure av de to falske brevene, og 46-åringen fra Skien endte istedet opp med å bli politianmeldt og senere tiltalt. Nylig måtte han møte i Nedre Telemark tingrett, hvor den nå arbeidsledige 46-åringen tilsto dokumentfalsk.

Tingrettsdommer Vibeke Bull-Hansen har dømt 46-åringen til 18 dagers betinga fengsel, med to års prøvetid. Han er også dømt til å betale en bot på 5000 kroner. Hvis ikke boten betales, venter 10 dager i fengsel.

– I formildende retning er det lagt vekt på siktedes erkjennelse av straffeskyld. I tillegg er det lagt vesentlig vekt på at det er mer enn ett år fra forholdene ble politianmeldt til siktede ble avhørt av politiet. Dette har medført at siktede ikke har fått straffesaken mot seg avgjort innen rimelig tid, heter det i dommen.

46-åringen opplyste i rettsmøtet at han godtar dommen.

Artikkeltags