BMW-banden herjer videre - over 200 biler rammet

Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

TELEMARK: Siden i sommer har en bande som spesialiserer seg på å robbe ekstrautstyr fra nyere BMWer herjet over hele Østlandet.

DEL

Banden har dukket opp i blant annet Telemark, Buskerud, Oslo og Vestfold. Framgangsmetoden er den samme overalt hvor banden ferdes. Ruter blir knust før tyvene stikker av sted med ratt, navigasjonsutstyr, konsoller og annet dyrt ekstrautstyr. Enkelte ganger er også lyktene skrudd løs fra karosseriet. 

Bare i Telemark har det blitt stjålet utstyr for flere hundre tusen kroner i høst. Banden har kun vært interessert i å gjøre innbrudd i nyere BMW-modeller.

LES OGSÅ: Bilbanden fortsetter å herje

200 biler rammet

Den seneste uka har BMW-banden dukket opp i Bærum og på Romerike. Bærum politistasjon fikk i helga meldinger om innbrudd i totalt 13 biler. Også på Romerike, i både Rælingen og på Lørenskog, har flere BMW-eiere hatt ubudne gjester på besøk.

Totalt skal godt over 200 biler skal være rammet så langt rundt om på Østlandet. Ifølge Finans Norge, hovedorganisasjon for finansnæringen i Norge, har forsikringsselskapene betalt ut 24 millioner kroner til nå, skriver adressa.no.

Politiet er ikke i tvil om at det er en profesjonell bande som opererer i landet.

– Det virker som det er en gjeng som har spesialisert seg, og som vet hva de skal ha, fortalte politioverbetjent Stig Vasbø ved Etterretnings- og vinningsavsnittet ved Majorstua politistasjon i Oslo til Dagbladet i sommer.

LES OGSÅ: Nå har det skjedd igjen

Privatbiler og bilbutikker

Det siste innbruddet i Telemark fant sted i september. Da var det fire nyere BMW-er som sto parkert i Porsgrunn sentrum som ble rammet. Før dette innbruddet hadde bilbutikkene Bilsalongen og Autostrada hatt besøk av tyvene i juli og august.

Broom.no sin bilekspert, Benny Christensen, har lansert følgende teori på hvorfor banden har valgt Norge som sitt nedslagsfelt:

– Nordmenn er ekstra flinke til å spekke bilene sine med mye utstyr. Dermed blir det særlig attraktivt for tilreisende bander fra utlandet. Her finner de mye av det de ønsker seg, mener han.

LES OGSÅ: Brøt seg inn i fire biler

Så langt har ingen av politidistriktene som er involvert i saken klart å fakke den profesjonelle tyveribanden.

BMW-banden var aktiv på Romerike så sent som natt til mandag.

BMW Norge har nå tatt grep, og bestiller alarm som standardutstyr på alle 2017-modeller som leveres til kunder.

Artikkeltags