Så mange er arbeidsledige i Telemark

Artikkelen er over 3 år gammel

TELEMARK: Det er registrert 2569 helt arbeidsledige i fylket vårt. Det er nedgang på 266 personer fra samme måned i fjor.

DEL

Det melder NAV-direktør Terje Tønnessen i en pressemelding fredag formiddag.

Tallene viser at Telemark ligger helt på landssnittet for helt ledige og arbeidssøkere på tiltak. Samtidig er det bare Aust-Agder og Nordland som har større nedgang i bruttoledigheten enn Telemark.

- Bra med stillinger

- Generelt går det veldig bra i arbeidsmarkedet i Telemark – også i sommermåneden juli. Det er fremdeles bra med stillinger og færre er ledige. Et varsko for Telemark er at man som eneste fylke, ikke har noe nedgang i ledighet for kvinner, men relativ stor nedgang i ledigheten blant menn. Likevel er det ikke enkelt for alle å komme i jobb. Krav til utdanning, erfaring, språkferdigheter og personlig egenhet, utfordrer en del som har stått utenfor arbeidslivet i lengre perioder, sier direktør i Nav Telemark Terje Tønnessen.

Under 1 prosent

Lokalt i Telemark, er ledigheten høyest i Skien, Porsgrunn og Notodden, selv om alle disse kommunene har en nedgang fra i fjor og Notodden har gått ned med 20 prosent fra juli 2016.

Av de litt større kommunene har Kragerø en nedgang i ledigheten på 50 personer – en reduksjon på 27 prosent fra i fjor.

Vinje er som eneste kommune i Telemark under 1 prosent ledighet.

Artikkeltags