Behandlet 19 skader palmesøndag - én person hentet av luftambulanse

Mannskaper fra Nissedal RKH på Skornetten. (Foto: Røde Kors Nissedal)

Mannskaper fra Nissedal RKH på Skornetten. (Foto: Røde Kors Nissedal)

TELEMARK: Røde Kors Telemark melder om middels utfart og fantastisk påskevær.

DEL

- Vi har behandlet totalt 19 skader i løpet av dagen, i hovedsak så er dette brudd/forstuing i skianlegg og sår/kutt i terrenget. Dette antar vi kan ha en sammenheng med kuldegrader og natten, slik at føret kan bli noe skarp/hardt fra morgenen av, skriver Jørn Herfoss Kristensen. Han er områdeleder i Grenland og Vestmar, Telemark Røde Kors Hjelpekorps.

- Vi har ikke registrert noen skader i forbindelse med solforbenning eller snøblindhet, vi oppfordrer alle til å bruke solkrem og solbriller, samt følge fjellvettreglene, fortsetter han.

På Kyrkjebygdheia har Nissedal Røde Kors Hjelpekorps bistått AMK på Skornetten i forbindelse med en skadet person ute i terrenget. Pasienten ble hentet av luftambulansen.

- Vi har i dag hatt 47 mannskaper på vakt på fjellet, samt at vi har et betydelig antall mannskaper i vanlig beredskap hjemme som kan bistå ved behov. Statistikken så langt viser at vi ligger noe over gjennomsnittet på antall skader på palmesøndag for de siste 7 årene, der snittet sier 14 skader.

Artikkeltags