Gikk inn i det nye året med ny SMS-rekord

Artikkelen er over 4 år gammel

SKIEN: Trodde du Facebook og andre sosiale medier fullstendig hadde tatt over for SMS'en? Da må du tro om igjen.

DEL

Det norske folk sendte 5,4 milliarder tekstmeldinger i Telenors mobilnett i løpet av 2015. Aldri før har det blitt sendt så mye SMS på ett kalenderår.

Samtidig sendte vi hverandre 17,2 millioner nyttårshilsener via SMS og MMS.  Det opplyser dekningsdirektør i Telenor, Bjørn Amundsen, første nyttårsdag.

OVERLEVER SOSIALE MEDIER

- Trafikken for SMS er fortsatt positiv, til tross for at det finnes et kobbel av andre, nyere meldingstjenester, sier Amundsen.

Telenor opplevde gjennom hele 2015 en økning fra måned til måned. Rekorden fra 2014 på 5,042 mrd. SMS ble dermed slått.

– Nordmenn holder fast på SMS som kommunikasjonskanal. Det skyldes at SMS er pålitelig, leveringssikkert og du vet at meldingen blir lest. I tillegg ser vi at offentlige og private virksomheter, for eksempel frisøren, tannlegen eller Skatteetaten, bruker SMS hyppig i dialogen med sine kunder eller andre interessenter, sier Amundsen.

LANGT TIL TOPPNOTERING

Nyttårsaften er en av dagene i året der vi sender mest bilde- og tekstmeldinger. I år sendte vi 16,6 millioner SMS og 615.000 MMS, ifølge Telenor.

Tallene gjelder for perioden fra midnatt natt til 31. desember til klokka 06.00 1. januar.

– Selv om det i rekordåret 2007 ble sendt hele 29,9 millioner SMS på nyttårsaften, blir det sendt ut mer enn dette i dag når vi inkluderer alle meldinger sendt via blant annet Snapchat, iMessage, Hangouts og sosiale medier, sier Amundsen. Særlig Snapchat brukes i enorme mengder.

Det høyeste nivået SMS-meldinger var klokka 00.16 med 882 meldinger i sekundet, mens MMS-meldingene nådde et høydepunkt kl. 00.30, med 44 meldinger i sekundet.

OPPLEVDE FORSINKELSER

På grunn av den høye meldingstrafikken opplevde noen forsinkelser i SMS- og MMS-trafikken i timene etter midnatt.

– Vi opplevde så stor pågang at en av våre servere ikke klarte å avvikle all meldingstrafikk. Trafikken gikk som normalt ved 01.30-tiden, forklarer Amundsen.

Artikkeltags