I september ble det mye spekulasjoner da Apple lanserte en mystisk emoji ingen skjønte noe som helst av. Smilieyen kunne se ut som en snakkeboble, men hadde et øye der hvor teksten normalt ville vært.

Ikke uventet førte emojien til en del spekulasjoner rundt omkring på nettet, og flere dro også paralleller til konspirasjonsteorier som Illuminati og «The Allseeing eye».

Mot mobbing

Til å begynne med ville ikke Apple svare på spørsmål, men nå har de lettet på sløret, og det viser seg at den mystiske emojien har en helt annen betydning enn mange trodde.

Den skal nemlig brukes i en anti-mobbing-kampanje, og hjelpe unge tenåringer som daglig blir utsatt for hets og mobbing på internett.

Ved hjelp av smylien skal andre som er vitne til trakasseringen ha muligheten til å vise at de ser det som skjer, at de er et vitne, og ikke godtar den mobbingen de blir utsatt for.

Vil gjøre noe

Kampanjen heter «I am a witness», og ble startet av Ad Council. Videre har den blitt utviklet i samarbeid med Johnson & Johnson, Apple, Google, Facebook, Adobe og Twitter.

Enkelte av disse selskapene har tidligere blitt beskyldt for å ikke beskytte brukere nok mot mobbing på nett, og med denne kampanjen kan de være med å gjøre en forskjell.

- Forhåpentligvis kan vi skape en gruppe av mennesker som går fra å være tilskuere til å bli deltakere. En gruppe mennesker som står imot, og sier fra om noen blir mobbet, sier Lisa Sherman, daglig leder og grunnlegger av Ad Council, til Mashable.