Slik får du mobilen til å holde litt bedre i kulda

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Mobiler er ikke laget for å fungere i minusgrader.

DEL

(NETTAVISEN): Det har vært mye oppstuss etter at Apple innrømmet at de reduserte ytelsen på eldre iPhone-modeller. Men mye av årsaken til at de gjorde dette, var at det er mange ting som kan gjøre at batteriet fungerer dårligere.

Dette gjelder ikke bare et par år gamle Apple-mobiler.

Skal egentlig ikke brukes i kuldegrader

Jo lavere temperatur det er i batteriet, jo høyere blir den interne motstanden - og jo lavere blir både ytelsen og kapasiteten.

Det er faktisk slik at Apple mener at alt under 0 grader er «for kaldt» for deres produkter. Batteriene er laget for å yte aller best mellom 16 og 22 grader. Det samme gjelder andre konkurrenter.

Her er noen enkle tips for å sørge for at batteriet

  • Når du er ute i kaldt vær, legg mobilen i en lomme nær kroppen i en innerlomme eller bukselomme - ikke i en ytterlomme på en tykk jakke.
  • Det kan være smart å lade mobilen rett før du skal ut i kaldt vær. Kaldt vær kan redusere kapasiteten betydelig, og har du lite strøm igjen kan du raskt oppleve at du går tom for strøm. Lading øker dessuten temperaturen i batteriet, og gjør at den er bedre stilt før den møter kulda.
  • Nye mobiler er konstruert for å tåle fuktighet bedre enn tidligere, men det kan være lurt å legge mobilen i en vanntett pose, særlig hvis det er fuktig ute eller du trener.
  • Er telefonen din iskald, se om det er mulig å ikke ta telefonen med rett inn i et varmt rom, men øke temperaturen sakte gjennom å beskytte den. Kalde telefoner i varme rom kan blant annet skape kondens.
  • I den grad det er mulig, la mobilen bli liggende i lomma når du er ute. Ørepopper og smartklokker er til for å brukes.
  • Hvis skjermen slutter å respondere, eller telefonen skrur seg av, er det for sent. Å forsøke å varme opp telefonen med hender er ingen god idé.
  • Gamle råd om å skru av bluetooth, trådløst nettverk og lignende har liten nytteverdi på moderne telefoner med stadig bedre strømstyring.

Artikkeltags