Teknikken sviktet for Grete

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Dermed bar det rett ut av EM for Notodden-jenta i kvalifiseringen i diskos tirsdag formiddag. Med beskjedne 54,44 var hun sjanseløs på avansement til finalen.

DEL

– Ikke kjempedårlig, men langt fra bra nok, konkluderte 30-åringen etter sin internasjonale mesterskapsdebut som senior.

Hun la ikke skjul på at hun var skuffet.

– Men jeg ville blitt enda mer skuffet hvis jeg hadde blitt stående med resultatet fra første omgang, 52,84. Etter at neste kast var dødt, klarte jeg å ta meg litt opp i det siste. Det var tross alt et lyspunkt, trøstet hun seg med.

TEKNISK SVIKT

– Hva var det som gikk galt?

– Jeg vet jeg er i god form og har større lengder inne. Da ble det til at jeg tok i litt ekstra, men på feil sted. Teknikken stemte rett og slett ikke, forklarer telemarkingen, som er bosatt i Windsor, Canada sammen med ektemannen Brad Snyder.

Etter et langt sommeropphold i hjemlandet drar hun tilbake dit 18. august, og hun håper det blir noen stevner i Canada i løpet av høsten.

For Grete Etholm Snyder akter å fortsette jakten på 60-meteren. Ikke minst med tanke på å klare kravet til VM i Japan neste år.

STOR INSPIRASJON

– Jeg kan ikke gi meg nå, for EM har tross alt vært en veldig stor inspirasjon til å satse videre, sier hun, og legger ikke skjul på at det skal trenes mye i løpet av vinteren.

– Jeg kommer først og fremst til å fokusere på spenst og fart, det jeg er best på. Når det fungerer, er jeg rask i ringen. Styrkemessig har jeg selvsagt mye å gå på, men der vil jeg nok aldri komme på nivå med de største diskoskasterne, sier Grete Etholm Snyder, og smiler tross alt.

Artikkeltags