Navneforslag kommer fram i en sak som kommer opp i navneutvalget onsdag: Forslag om "at den kommende fine åpne plassen mellom Teater Ibsen og Skien vid. skole bør hete Teatertorget". Stedet befinner seg på Klosterøya, nær Skien sentrum.

Rådmannens vurdering er at forslaget bør inngå i "en helhetlig gjennomgang av navnsetting av flere plasser, parker og gater". Han ber om støtte for at han kan "legge fram en slik gjennomgang og eventuelle nye forslag til navnsetting for navneutvalget innen utgangen av 2018".

Blander Teater Ibsen med Ibsenhuset

I forslaget fra Teater Ibsen framhever administrerende direktør Christin Normann at mange ikke vet forskjell på Ibsenhuset og Teater Ibsen. Det bidrar faktisk til at mange ikke rekker teaterforestillingene eller at skoleklasser blir satt av ved Ibsenhuset og frakjørt av bussen.

Med andre ord trengs "en mer beskrivende adresse til der de skal".

Overforbruk av Ibsen-navnet

Normann framhever også:

"I tillegg er det så mange adresser og hus eller bedrifter som heter noe med Ibsen nå i og rundt Skien at det er stor forvirring, og navnet er overbrukt og har ingen relasjonen til dramatikeren Henrik Ibsen! Dette bør kommunen ta på alvor."

Om forslag Teatertorget:

"Vi mener forslaget et godt beskrivende navn som kan hjelpe de som skal til Teater Ibsen eller Skien vid. skole med sine linjer dans, drama og musikk. Det vil si et navn med relasjon til dit en skal!"