Politiet fikk ved 05-tiden om morgenen melding om to yngre menn som drev med tagging for harde livet på bygget som huser Lysstudio Grenland AS, tidligere Lampehuset AS på Bøleveien ved østre brohode til Menstadbrua.

PÅGREPET

Politiet var kjapt på pletten, og klarte å få fatt i vandalene med sprayflaskene. Det viste seg å være to gutter i fjorten, femtenårsalderen. Politiet oppdaget at også et par jernbanevogner ikke langt fra bygget var tilsvinet på lignende vis. Nå må de to krabatene svare for om de har også taggingen på vognene på samvittigheten, i tillegg til Lysstudioets bygning.

MANGE GANGER

- De store veggflatene virker åpenbart som fluepapir for unge mennesker med spraymalingflasker. Vi har fått merke aktiviteten deres mange ganger. Da vi malte om huset i fjor, var det blitt så mange stygge og fæle spraydekorasjoner at vi var nødt til å gjøre noe. Etter den kostbare malingjobben ble huset rene smykket i forhold til hvordan det hadde sett ut. Men gleden varte bare fjorten dager. Da var taggerne på plass igjen, forteller Kjell Bråthen, som startet lampefirmaet for en del år siden.

- VANSKELIG Å BLI KVITT

- Taggingene er svært vanskelig å bli kvitt på annen måte enn å male dem over. Derfor har vi ikke foretatt oss noe etter den første ny-taggingen i fjor sommer. Av erfaring regnet vi med at det ville bli mer tilgrising av veggflatene. Det har vi dessverre fått rett i. Men etter fredagens besøk er det blitt så ille at vi må vurdere en ny, kostbar omgang med restaurering av fasaden. Ingen er blitt tatt hittil for hærverket, før politiet nå har pågrepet de to ungdommene på fersk gjerning. Vi vet foreløpig ikke om de samme to har vært på farten før. Men vi håper inderlig at det nå er satt en stopper for det plagsomme og kostbare hærverket. Det ønsket deler jeg med en mengde andre bedrifter og gårdeiere SOM stadig får ramponert eiendommene sine, sier Bråthen.

NULLTOLERANSE

Politiet minner om at det er nulltoleranse for tagging i Skien.

- Får vi tak i dem som driver med dette, risikerer de bøter og straffeforfølgelse. Å grise ned husveggene til folk er ingen uskyldig og morsom sport. Det blir dyrt - også for dem som tar sjansen på å bryte forbudet mot tagging, understreker politiet.