Sara henges ut på sosiale medier etter at hun hjalp flyktninger

Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

SKIEN: Sara Langburne fra Skien henges ut på sosiale medier etter at hun var en uke på den greske øya Lesbos for å ta imot syriske flyktninger.

DEL

- Pipa får nok en annen lyd når hun er voldtatt mange nok ganger, heter det i en av kommentarene på den muslimfientlige facebook-siden Norge er vårt.

Dette er en lukket gruppe og det er her den tøffeste kritikken kommer.

Det er facebook-aktivistene Operasjon Askeladd som først kartla kommentarene. Dette er en gruppe som legger ut rasistiske, innvandringsfiendtlige, islamhatende, antisemittiske, kvinne- og homofiendtlige meldinger funnet på internett.

LES OGSÅ: - Jeg gråter, men det er den beste opplevelsen jeg har hatt

GRÅTER

I to reportasjer på Telemarksavisa og TV 2 har Langburne fortalt at hun gråter litt når hun ser flyktningene gråte.

- Hun hadde sikkert grått enda mer om de hadde hørt hva de sier om henne. For i deres øyne er hun en billig tøs.

- Du kunne vel hjulpet de gamle i Norge? Gått en tur med de eller hva med å hjelpe uteliggere. Eller er du interessert i disse muslimene?

LES OGSÅ: Familien forsøkte å stanse henne, men onsdag reiser hun til flyktningene

USIKKERHET

Skiensjenta er klar over kritikken, men tar seg på ingen måte nær av det som skrives.

- Jeg syns vel mer at det er fantastisk at de kan henge seg selv ut på denne måten, sier Langburne til TA.

Hun mener det må være snakk om en gjeng med usikre mennesker som gjemmer seg bak en skjerm. Den negative kritikken kommer kun frem i sosiale medier. Skiensjenta har også fått flere hundre direktemeldinger og de har vært utelukkende positive.

- Dette sier vel mer om dem enn om meg, sier hun. Langburne er nå tilbake i Norge og akter å fortsette hjelpen til de syriske flyktningene. Hun forteller at uken på Lesbos har fått henne til å tenke på en helt ny måte.

- Jeg kan gjøre en forskjell. Og denne gangen gjorde jeg det for flere tusen mennesker. Du kan og gjøre en forskjell om du ønsker, skriver hun på sin egen facebookprofil.

Artikkeltags